AKTUELNO

Završnim rečima tužilaštva i odbrane danas je nastavljeno suđenje penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću (59) iz Moravca koji je optužen da je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

11.10 "Dokazano je da je ubio Gorana, Gordanu i Lidiju"

Viši javni tužilac Tatjana Stevanović na samom početku suđenja navela je da je svim izvedenim dokazima potvrđeno je da je Džonić počinio krivična dela - ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja kako se navodi u optužnici.


- Dokazano je da je optuženi lišio života Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić pištoljen marke "bereta" - rekla je ona.


Ona je rekla da je Džonić u toku suđenja menjao iskaze i da je prvo pokušao da prebaci odgovornost na braću Milošević koje je imenovao kao izvršioce, a da je on bio cele noći u garaži.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ


Tela Đokića pronađena su u jami separacije u Moravcu sa brojnim tragovima, a njihov spaljeni "pasat" na mestu Vladine bare kod Tešice u kojem je bila jedna čaura.


Stevanovićeva je navela da je počinilac iz gepeka automobila izbacio kanistre sa vodom kako bi uzeo Đokićev novac. Kretanje "pasata" prema Tešici i Džonićevog skutera prilikom povratka u Moravac, zabeleženo je na kamerama u selima duž ove rute.


11.00 Goran Džonić stigao u Viši sud


Oko 11 časova Goran Džonić je u pratnji sudskih stražara stigao u zgradu Višeg suda u Nišu.


Na rukama i nogama su mu stavljene lisice.


Maratonska istraga i ekspresno suđenje


Za razliku od istrage Višeg javnog tužilaštva u Nišu koja je trajala skoro 15 meseci, pre svega jer je optuženi na sve načine lažima i manipulisanjem pokušao da maksimalno opstruira i otegne taj postupak i izbegne optuženje za teško ubistvo, suđenje pred većem Višeg suda u Nišu kojim predsedava sudija Mirko Drašković odvija se maksimalno brzo, u skladu sa zakonom, tako da je za manje od tri meseca okončan dokazni postupak i došlo se do završnih reči.

Autor: