AKTUELNO

Devojčica je u kritičnom stanju.

Osmomesečna beba silovana je u glavnom gradu Indije.

Bebu je navodno silovao njen 28-godišnji rođak, koji je, kako je navela policija u Nju Delhiju, uhapšen. Dete je u bolnicu dovezeno u nedelju.

Poverenica za prava žena u Nju Delhiju Svati Malival posetila je osmomesečnu devojčicu u bolnici, a njene povrede opisala je kao "užasavajuće". Prema njenim rečima, beba je morala da prođe i kroz tročasovnu operaciju.

- Njen plač koji para srce mogao se čuti po hodnicima intenzivne nege. Ona ima užasavajuće povrede unutrašnjih organa - napisala je Malival na svom Twitter nalogu.

Svoj bes je izrazila i drugom porukom u kojoj je navela: "Šta da radimo? Kako u Nju Delhiju možemo mirno da spavamo kada se dešavaju ovakvi slučajevi silovanja osmomesečnih beba? Da li smo to postali toliko bezosećajni ili smo jednostavno prihvatili ovakve slučajeve kao nešto što se jednostavno dešava."

BBC piše da je osmomesečna devojčica silovana u nedelju, ali da se za slučaj saznalo u ponedeljak, kada su lokalni mediji objavili vest o tome.

Malivalova je takođe uputila direktnu poruku najvišim organima vlasti u Indiji da konačno nešto urade po pitanju veoma čestih slučajeva, i to brutalnih, silovanja devojčica.

Slučajevi silovanje devojaka i devojčica su podigli Indiju na noge kada je 2012. godine preminula devojka nakon grupnog silovanja u gradskom autobusu.

Iako su napadači uhapšeni, a vlast pokušala da donese neke izmene zakona koje bi sprečile učestalost takvih užasnih slučajeva, u Indiji se malo toga promenilo.

Svakog meseca iz Indije stižu vesti o strašnim slučajevima silovanja. Među žrtvama su sve češće deca.

Pročitajte još: Mirjana je rodila MRTVOG DEČAKA, a onda ga fotografisala KRVAVOG, pa sliku okačila na Fejsbuk (FOTO)

#Beba

#Silovanje

'