AKTUELNO

Inspektor Todor Došen koji je vodio istragu o ubistvu Jelene Marjanović ekskluzivno za Pink rekao je da nisu tačni navodi da je on brisao slike i poruke iz telefona ubijene pevačice

Glavni pretres u ponovljenom suđenju Zoranu Marjanoviću zakazan je za polovinu marta. Marjanović je sa četvoricom barnilaca na pripremnom ročištu kratko negirao izvršenje krivičnog dela, a detaljnije će se izjasniti o krivici 19. marta.

Novo suđenje mora da odgovori na nekoliko pitanja, dok je najveća misterija zločina u Borči gde je predmet sa kojim je ubistvo izvršeno. I dok jedni govore da je istraga bila neadekvatna, sa druge strane inspektor koji vodio istragu kaže da nije bilo propusta prilikom izlaska na teren.

- Prvo smo zatekli smo Zorana Marjanovića na nasipu, dole prilikom pregleda kolege su našle patiku sa jedne strane, sa druge strane isto patiku, mobilni telefon, ako se dobro sećam. Ali nismo našli predmet kojim je zločin počinjen. Uviđaj je urađen kako treba. Mi smo pretražili sve - naveo je Došen.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da tog dana nije razgovarao sa Zoranom Marjanovićem, ali da je bio vidno uznemiren.

Na pitanje da li misli da je Zoran ubica, Došen kaže da će to mišljenje ostaviti za sebe.

Sa druge strane advokat porodice Krsmanović kaže da je njihov stav da se ne oglašavaju i otkriva da je ćerka ubijene pevačice dobila satus oštećene u ovom postupku. Na priprenom ročištu od strane Marajanovićevih branilaca predloženi su i novi svedoci, a među njima i mala Jana.

Foto: Tanjug, Privatna arhiva

- Zakonom je jasno propisano koliko puta maloletnik može biti saslušavan. U ovom postupku su Janina prava prekršena na više načina, pa i činjenicom da je punomoćnih iz reda advokata koji ima licencu za zastupanje maloletnih lica dodeljen tek početkom suđenja - kaže Predrag Savić.

U medijima su se prethodnih meseci mogle čuti i optužbe na račun nekadašnjeg inpektora Došena koji je vodio istragu da je brisao poruke i fotografije iz telefona ubijene pevačice.

- Koliko se sećam, jedan telefon je nađen tamo, za drugi nisam znao. Ne znam odakle njemu da sam ja uzeo taj telefon. Uviđaj je vršen od strane osomog odeljenja koji su uzeli taj telefon i predali sudu - naveo je Došen.

Pored predloženih svedoka u ponovljenom postupku tražena je i rekonstrukcija zločina.

Autor: