AKTUELNO

Reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA Stefan Savić ubijen je u noći 25. februara na Dorćolu. Zbog njegovog ubistva policija traga za dvojicom osumnjičenih Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) za kojima je raspisana i poternica!

Savić se, navodno, sa dvojicom mladića povađao ispred jednog kluba na Dorćolu. Kako bi izbegao sukob, počeo je da beži Dunavskom ulicom, ali su ga dvojica mladića sustigla kod broja 27, oborila na trotoar, i počela da ga šutiraju. Nedugo potom, jedan od njih izvadio je nož i izbo Savića.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprskos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Foto: TV Pink Printscreen

Ivan Đorđević, MMA trener, podelio je u Novom jutru sa Jovanom Jeremić, koliko je dobro poznavao Stefana i kako je ova tragedija uticala na celu MMA zajednicu.

MMA zajednica je veoma mala i svi se relativno dobro poznajemo i upućeni smo jedni na druge. Stefana sam znao i bio je jedan divan mladić. Veoma mi je teško da prihvatim činjenicu da je on neko ko je u tim godinama stradao, pogotovo jer nije bio lice koje je na bilo koji način povezano sa kriminogenim strukturama. Ovo je jedan slučaj koji je stvarno potresao MMA zajednicu i mi smo svi odreagovali na način na koji smo mogli da odreagujemo. Drago mi je da ovoga puta nismo imali ono što se šesto dešavalo, a to je da nakon ovakvog nekog slučaja usledi serija medijskog prozivanja i tekstova kako su MMA borci povezani sa nekim kriminalcima i klanovima -rekao je Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđević je otkrio i mogući motiv Stefanovog ubistva.

Ovde se definitivno radi o jednoj vrsti osvete. Koliko je meni poznato, oni su odranije imali neki sukob, ali on nije bio takav da bi trebalo da rezultira ovako nečim. Jasno je da se radi o jednom umišljenom ubistvu koje će kasnije imati jedan sudski epilog sa decenijskom, ako ne i doživotnom kaznom zatvora. To svakako neće vratiti Stefana, niti će za porodicu i nas imati neku vrstu satisfakcije. Šta se tu zaista dogodilo, niko osim njih ne zna, ali mi možemo videti jasnu nameru da se on ubije, ne da se povredi. Onaj mučan snimak koji smo mogli videti pokazuje i da je mladić koji je želeo da mu pomogne, stradao u njihovoj želji da nanesu toliku patnju žrtvi. Stefan je bio sjajan momak u svakom smislu. Voleo bih da je došlo do bilo kog drugog ishoda, da se Stefan branio i upotrebio svo znanje koje je mogao da upotrebi kako bi ostao živ. On to nije hteo, jer je verovatno išao ka tome da smiri sukob i to ga je koštalo života -priznao je Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Radenković, bivši pripadnik MUP-a, skrenuo je pažnju na činjenicu da se u sve više uličnih obračuna, koristi hladno oružje.

Nažalost, svakodnevno smo svedoci ovakvom nasilju na ulicama. Neretko se koristi hladno oružje, nož, kao sredstvo izvršenja. Iz mog iskustva, po načinu na koji su oni ovo izvršili, čekajući ga i planirajući, apsolutno postoji umišljaj i namera da se on ubije. Po načinu na koji su izvršili sve, mogu zaključiti da su ga se plašili, jer nisu smeli da ga ostave u životu. Mene brine to što sam mislio da će oni veoma brzo biti uhapšeni, ali policija sigurno raspolaže nekim informacijama o njima -rekao je Radenković.

Foto: TV Pink Printscreen

Srbislav Filipović, poslanik Srpske napredne stranke,

Ja dolazim sa Dorćola i bio sam svedok svega i svačega, ali kada sam čuo šta se dogodilo na svega nekoliko stotina metara od moje kuće, setio sam se kakve su sve face živele na Dorćolu. Iako sve to nije normalno, drugačije se taj dug namirivao. Zabrinulo me sve zo kao roditelja dece koja će sutra početi da izlaze u te klubove. Taj jedan dečko koji je krenuo u Stefanovu odbranu je vitez i junak -rekao je Filipović.