AKTUELNO

Policija i danas nastavlja potragu za telom Danke Ilić (2), devojčice koja 26. marta ubijena kod Banjskog Polja.

Kako je otkrio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić danas će ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šire područje oko kuća, uključujući i septičke jame.

Cmolić je otkrio i kako je teklo saslušanje osumnjičenih za ubistvo Danke.

"Oni su ispričali način na koji se sve desilo, ko je koju ulogu imao. Međutim, dva dana nakon tragičnog događaja, jedan se vratio uzeo telo i sklonio ga i neće da prizna gde je sakrio telo", rekao je Cmolić.

Kako je istakao, osumnjičeni su do detalja opisali izvršenje krivičnog dela, ali kada se dođe do toga gde je ostavljeno telo devojčice, tu nema saradnje.

Cmolić je rekao da je potraga za malom Dankom trajala deset dana zbog obimnosti informacija koje su stizale, a koje su morale da budu proverene. Probleme su stvarali i vremenski uslovi.

Foto: PRIVATNA ARHIVA/DRUŠTVENE MREŽE

"Ključan trag je bio taj što smo pregledali kamere i utvrdili da je njihov automobil jedan od dva koja su prošla i zadržavala se na tom području. Trebalo je identifikovati taj automobil i vozače. Tog dana su poligrafski testirani, ali bili su pod uticajem alkohola. Imali su zakasnelu reakciju na pitanje da li ste ubili dete, što nije bilo dovoljno da im se odredi pritvor", rekao je Cmolić za TV Prva.

Načelnik UKP-a je rekao da je automobil oduzet i da je dalje na veštačenju, kao i privatni automobili osumnjičenih. Cmolić je naveo i šta su osumnjičeni rekli na saslušanju u Tužilaštvu.

"Oni su potvrdili prethodnu priču, do detalja opisali šta se dogodilo, do detalja opisali svoju ulogu, priznali sve, ali opet je glavnoosumnjičeni da je lišio života malu Danku u automobilu, na kraju stao i rekao: "Gde sam sakrio telo, ne sećam se"", rekao je Cmolić.

On je istakao da je i vozač automobila ispričao svoju verziju priče, koja se poklapa sa suvozačem.

"Vozač ne zna gde je telo sakriveno. Suvozač to zna, međutim, oni su razgovarali dva tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: 'To je moja briga, ja sam odradio šta je trebalo'", rekao je Cmolić.

Privedena su dvojica muškaraca zbog sumnje da su počinila ovaj zločin, a jedan od njih je u tužilaštvu priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem. Njima je određen pritvor do 30 dana.