AKTUELNO

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke na predstojećim izborima Aleksandar Vučić nakon skupa u Požarevcu, došao je u Bor, gde će se obratiti građanima u sportskom centru.

- Dobili smo 10 miliona evra, minimalno 20 miliona evra bi trebalo da se uloži u bolnicu u Boru i imate moje obećanje da ćemo krenuti u taj veliki posao ove godine. Tri stvari ću da vam obećam, druga stvar je da za nepunih mesec dana krećemo Bor-Selište, 30 kilometara da uradimo i treća stvar, imamo još 7 kilometara ka Zaječaru - naveo je Vučić.

Video: privatna arhiva

Ono što je važno i što hoću da kažem je da u roku od 10 dana od izbora dolazim u Krivelj, Slatinu, sa njima da razgovaram i da rešimo svaki problem i neću nikoga da obmanjujem i govorim ono što želi da čuje ali ću da sednem 24 sata ako treba, neću da se pomerim, saslušaću svaki problem i država će pomoći

Prema njegovim rečima, Bor je na dobrom putu, ima sigurnu budućnost, Bor ima mnogo veći budžet nego što je imao 2012. godine - tri puta je veći za samo 10 godina.

Video: privatna arhiva

Vučić je istakao da je potrebno dovesti još jednom velikog investitora u Bor, posebno zbog žena, jer bi značilo da u kuće dođe i druga, treća plata.

- Mnogo smo ulagali i u Kladovo i ovde i u Majdampeku je kvadrat sada skuplji. U Negotinu imamo planove za Prahovo, za industrijsku zonu. Vidim ogroman potencijal u Borskom okrugu i verujem da možemo da uradimo velike stvari za sve četiri opštine - najavio je Vučić.

Video: privatna arhiva

Rekao je da ima velike planove za Negotin i Borski okrug i da on ima potencijal naročito sad kad je kriza u Ukrajini.

- Moramo još mnogo da uradimo za turizam i verujem da će to da bude na zadovoljstvo svih na istoku Srbije. Ovo je biser Srbije, da se niko ne naljuti, za sve možete da kažete da je mnogo lep deo Srbije, ali istok je mnogo lep. Treba da vidimo i za aerodrom – kazao je Vučić.

Foto: privatna arhiva

Skup u Boru počeo je intoniranjem himne Srbije "Bože pravde".

Pola sata pre početka skupa, sportski centar u Bor je već ispunjen do poslednjeg mesta.

Okupljenima se obratila doktorka Dana Grujičić koja je mladima poručila da glasaju za onoga ko im nudi budućnost, a ne za one koji bi da ih vrate u prošlost.

- Srbija danas nije ono što je bila, Srbija je danas zemlja koja se razvija, pruža mnogo mogućnosti i zemlja u koju se vraćaju oni koji su otišli. 40 godina radim u zdravstvu i tvrdim da se nikada više nije ulagalo u zdravstvo, 20 godina se nije radilo ništa, put kojim idemo je ono pravo. Svako ima pravo na lečenje! Ne moraju bolnice da se grade 50 godina, mogu da se sagrade za nekoliko meseci, KC isto tako, tehnologija koju danas imamo je takva da 99 odsto građana može da dobije negu koja im je neophodna - navela je prof. dr Grujičić.