AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da pronatovska opozicija ne bojkotuje izbore, te da su za opoziciju ovo izbori koji trebaju da posluže u rušenju Aleksandra Vučića.

- Imamo izbore 2. juna. Bojkota nema, niko ne bojkotuje ove izbore. Da li formalno ili neformalno izlaze, na ovaj ili onaj način, svi izlaze i svi učestvuju i učestvovaće do poslednjeg glasa, potpuno svesni da ovo nisu nikakvi izbori za takozvana komunalna pitanja. Za pronatovsku opoziciju ovo su izbori koji trebaju da budu prvi korak rušenja vlasti Aleksandra Vučića i ničega drugog - poručio je Vulin za Hepi televiziji.

- Neće odustati od izbora. To sam rekao javno mnogo pre izbora, rečeno im je iz američke, nemačke i britanske ambasade - idete na izbore, šta se vi tu pitate, ko neće odjedanput će nestati iz političkog života. Dakle, nemojte da brinete, svi izlaze na izbore, bojkota nema i svi su ujedinjeni u pronatovskoj opoziciji - poručio je Vulin.

Vulin je kazao da opoziciju ne zanima niti Beograd, niti Šapić, već da im je meta Aleksandar Vučić koga žele da sruše sa čela Srbije.

- Oni hoće, naravno, da ostvare što bolji rezultat, da pobede u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i da im to bude povod za nove parlamentarne i predsedničke izbore. Cilj je Aleksandar Vučić, nije cilj Šapić. Ne zanima njih gradonačelnik Smederevske Palanke, ne zanima ih ni gradonačelnik Beograda, njih zanima Aleksandar Vučić, zanima ih da promene politiku i kurs Srbije. Nisu uspeli na parlamentarnim i predsedničkim, pa hoće da iskoriste lokalne izbore za rušenje Aleksandra Vučića - poručio Vulin.

Vulin je istakao da su apsolutno sve partije iz opozicije ujedinjene, da više ne postoje nikakve ideološke i vrednosne prepreke zato što su im zapadne ambasade naredile da se ujedine i oni su to učinili bez pogovora.

- Vi u Novom Sadu imate Jovanovićev DSS i monarhiste POKS i imate nekog Brajana Brkovića iz Crne Gore, unuka Jevrema Brkovića, čoveka koji se hvali da cepa srpske zastave i slika se dok ih cepa. Znači imate DSS koji se zaklinje u majku Srbiju i veliku Rusiju i Brkovića koji cepa srpske zastave i zajedno su na istoj listi bez i jednog problema. Kažu odlično nam je, samo da srušimo Vučića. Da li stvarno mislite da će DSS i taj Brković da se bave komunalnim pitanjima? Ne, ideja je samo da se na lokalnim izborima ostvari pobeda da bi se tražili, a nasilno će se tražiti parlamentarni i predsednički izbori. To je cilj lokalnih izbora-da sklone Aleksandra Vučića - poručio je Vulin.