AKTUELNO

Prvi put u istoriji smo napravili velike promene na izbornoj listi, preko 50 odsto čine mladi i 43 odsto su žene, rekao je prilikom predaje liste Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

Nosilac liste je Dačić, drugi je lider koalicinog partnera SPS-a, Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marinković Palma, dok je treći studentkinja generacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Dubravka Kralj, a zatim predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Na prvih deset mesta osim mene nema nijednog funkcionera, osim mene, ni ministra. Šestoro su nova lica, od 100 prvih je 40 novih, na listi je 11 profesora - kazao je Dačić.

Naglasio je da je politika koalicije SPS-JS čvrsta zaštita nacionalnih i državnih interesa, uprkos pritiscima kojima je Srbija izložena.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U skladu je s politikom našeg koalicionog partnera, predsednika (Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića - istakao je Dačić.

Predavanju liste RIK-u prisustvovao je i predsednik JS-a Dragan Marković Palma koji je tom prilikom rekao da je ta koalicija jedinstvena u Evriopi po tome što traje preko 30 godina.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Naša lista se razlikuje od drugih po tome što ima veliki broj mladih i brojnih eksperata. To su ljudi koji su zaposleni i kojima ne treba posao sa izuzetnim biografijama - kazao je predesednik JS.

On je rekao da očekuju dobre rezultate na republičkim i na lokalnim izborima i da ta koalicija pređe 11 odsto.

#Dragan Marković Palma

#Ivica Dačić

#Izbori2020

#Jedinstvena Srbija

#SPS

'