AKTUELNO

Zlatni selektor iz Indijanapolisa Svetsilsav Pešić bez dlake na jeziku je pričao o odluci Nikole Jokića da ovog leta ne igra za reprezentaciju Srbije.

Svi su bili šokirani nakon što je Jokić rekao da neće da igra, osim iskusnog stručnjaka. Pešić nije kritikovao asa Denvera, smatra da mu je potreban odmor, te da je doneo logičnu odluku.

- Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi "pali u nesvest" zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt - rekao je Pešić.

S obzirom da je po njegovom mišljenju Jokić odigrao "duplu sezonu", ovakva odluka je razumljiva.

- Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao duplu sezonu. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver - dodao je on.

Pešić je podržao Miloša Teodosića koji je istakao da će Jokić biti tu za Srbiju "u narednih 10 godina", a sada je vreme da se MVP NBA lige odmori

- Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. Ovoga puta, neka malo odmori telo.

Selekcija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru u Beogradu od 29. juna do 4. jula, gde će najveći rival našoj selekciji biti Italija.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se tri nedelje kasnije - od 23. jula do 8. avgusta, a očekuje se da Igor Kokoškov uskoro objavi spisak igrača koji će nastupiti u Japanu.