AKTUELNO

Igor Kokoškov je u odmaklim pregovorima sa Dalasom da postane pomoćni trener.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov pre nekoliko dana se spominjao kao kandidat za mesto pomoćnika u Dalasu, a sada je jasno da to nije bila samo spekulacija.

Poznati novinar Mark Stejn iz Njujork Tajmsa tvrdi da je dogovor Igora Kokoškova i Dalasa veoma blizu, pa bi vrlo brzo mogao da postane saradnik novog trenera Džejsona Kida. Kokoškov je "primarna meta" Maveriksa koji ga žele zbog iskustva u NBA, ali i zbog rada sa Lukom Dončićem.

Kokoškov bi u tom slučaju napustio Fenerbahče posle samo jedne sezone, u kojoj i nisu naročito blistali, a postavlja se pitanje šta bi bilo sa njegovom pozicijom selektora.

Za sada se niko iz KSS nije oglašavao na ovu temu, mada je bilo sporadičnih natpisa da bi na klupi "orlova" mogao da ga zameni Svetislav Pešić zbog neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ne bi bilo toliko iznenađenje i da ostane selektor.

Morao bi da "skoči" do Evrope kada god Srbija ima obaveze u FIBA prozorima, što je radio dok je bio u Sakramentu, ali su mnogi već kritikovali "sedenje na dve stolice".

S obzirom na to da su pregovori u završnoj fazi, deluje da se Kokoškovu vraća u NBA ligu gde je radio već za Kliperse, Pistonse, Sanse, Kavalirse, Medžik, Džez i Kingse, odnosno samostalno je vodio Finiks u sezoni 2018/19, kao prvi evropski trener.

Videćemo da li će se ponovo ujediniti sa Dončićem sa kojim je bio prvak Evrope 2017. godine, odnosno sa Bobanom Marjanovićem koga vodi u reprezentaciji.

Autor:

#Igor Kokoškov