AKTUELNO

Ekipa Lebrona Džejmsa, za koju je nastupao i najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, savladala je tim Kevina Durenta (163:160) na ovogodišnjem Ol-star meču.

Srpski centar Nikola Jokić, koji je igrao u startnoj petorci, bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf. Somborac je bio nadomak tripl-dabl učinka. Za svega 21 minut igre ubacio je 10 poena, upisao 9 skokova i osam asistencija. Nikola je maksimalno opravdao ulogu startera, a da je imao nešto veću minutažu nema sumnje da bi kompletirao i tripl-dabl. Treba istaći da Nikola nije dobio šansu u poslednjoj deonici. Neshvatljivo je da aktuelni MVP nije dobio ni minut u momentima kada se utakmica lopila. Umesto njega igrao je Džeret Alen koji nije bio ni izabran za Ol-star, već je naknadno pozvan.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

MVP utakmice bio je neverovatni Stef Kari, koji je zabeležio rekord od 16 postignutih trojki! Košarkaš Voriorsa obeležio je meč sa 50 postignutih poena. Da se nije ispromašivao u samom finišu utakmice Kari bi oborio i rekord po broju potignutih poena na utakmici, koji drži Entoni Dejvis (51).

Zanimljivo, u ovom uzbudljivom meču pobedu Lebronovom timu doneo je upravo Lebron Džejms, teškim šutem u poslednjem napadu. Kralj je pogodio fejd-avej preko Levina i Embida i tako postavio konačan rezultat.

Na drugoj strani istakao se Džoel Embid sa 36 poena i 10 skokova, Devin Buker je ubacio 20, a Lamar Bol 18 poena.

#Nikola Jokić