AKTUELNO

Ako imaš prirodno tanku kosu, postići željeni volumen – i što je najvažnije – zadržati ga- nije baš lako, ali je, ipak, moguće.

Pripremili smo za tebe nekoliko saveta koji će pomoći da frizuru učiniš bujnijom i uvek izgledaš neodoljivo:

Poigravaj se dužinom kose

Mnogi stilisti kažu da optimalna dužina kose ne treba da bude ispod ramena, jer na ovaj način može da se pokaže volumen. Kratka kosa se lakše namešta i uvek biraj volumen, ne dužinu.

Foto: Unsplash.com

Napravi frizuru sa više slojeva

Jedna od frizura koja pomaže da imaš više volumena jeste ona sa neravnim pramenovima. Dobra stvar kod ovoga je što lepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

Dodaj malo boje

Možeš istaći volumen ne samo dužinom kose, već i bojom. Možeš naglasiti kosu jednom bojom u više nijansi.

Peri kosu na pravi način

Čak i obična stvar koja je pranje kose može uticati na volumen. Bitno je da se pridržavaš nekih osnovnih pravila. Prvo nanesi šampon na koren kose i utrljaj ga, dok ostatak šampona samo iskoristi za ostali deo kose. Ne trljaj krajeve, jer su dovoljno suvi.

Kada stavljaš regenerator za kosu obavezno ga stavi po dužini, ne i na koren, jer će ti samo umastiti kosu. Redovnim pranjem kose ćeš regulisati cirkulaciju krvi i rešićeš se mrtvih ćelija. Ne peri je svaki dan, jer ćeš joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

Primeni princip „kreativnog haosa“

Glatka i pažljivo očešljana kosa ponekad izgleda previše ravno i tanko. Malo haosa može biti tvoj najbolji prijatelj kada si u potrazi za volumenom. Ovo se može postići uz pomoć svetlih talasa, držeći ih samo na labavoj traci za kosu ili korišćenjem pene za stilizovanje.

Autor: pink.rs

#Kosa