AKTUELNO

Verovatno si već i sama mnogo puta čula da je kokosovo ulje dobro za tebe, a naročito za kosu. Kako nam nije bilo najjasnije šta to sve podrazumeva, odlučili smo malo da istražimo i pozitivno se iznenadili.

1. Odlično je protiv peruti

Dovoljno je da uveče utrljaš u koren kose, staviš kapicu za tuširanje i prespavaš. Ujutru samo isperi blagim šamponom i to je to. Pogodno je i za dečju/bebeću kosicu.

2. Pomaže kod rascvetalih krajeva

Možeš da naneseš na celu dužinu kose ili samo na krajeve, pomoći će da je oporaviš.

3. Pomaže kod rasta kose

Kokosovo ulje je puno vitamina koji odgovaraju svim tipovima kose, zbog čega ona i brže raste.

Foto: Pexels

4. Umesto balzama za kosu

Ukoliko si jedna od onih devojaka čija kosa jednostavno zahteva korišćenje regeneratora, kokosovo ulje je prava stvar za tebe. Nakon što kosu opereš šamponom, nanesi manju količinu ulja i potom isperi. Naravno, dobićeš divnu, meku kosu.

5. Za raščešljavanje kose

Ako ti se kosa mrsi nakon pranja, mala količina ulja može da reši problem. Na mokru kosu nanesi bukvalno mrvicu ulja, među šakama razmaži ulje pa prođi prstima kroz kosu i to je to.6. Regenerator koji se ne ispira

Možeš čak da napraviš i tečnu varijantu regeneratora, tako što ćeš u raspršivač da staviš kafenu kašičicu kokosovog ulja i vodu, to protresi i jednostavno isprskaj smešom kosu. Na ovaj način ćeš izbeći mogućnost da preteraš sa nanošenjem, pa da ti kosa ne ostane masna.

7. Rešava problem "nakostrešenosti"

Sigurno ti se desilo da nakon sušenja kose počnu da "lete" one sitne dlake. Najlakše ćeš ih ukrotiti ukoliko mininalnu količinu kokosovog ulja protrljaš kroz prste i prođeš kroz kosu. 8. Može da bude baza za farbanje kose

Neka iskustva navode da ukoliko se pomeša kokosovo ulje sa farbom za kosu, boja će duže trajati i neće se tako lako ispirati.

9. To je krema za sunčanje, ali za kosu

U kokosovom ulju postoje vitamini koji se ponašaju kao faktor 10 za sunčanje, što je solidna zaštita kose od sunca.

10. Za masažu glave

Znaš onaj osećaj kada te izmasiraju kod frizera, pa ti dođe da zaspiš? Taj osećaj možeš i da imaš kod kuće. Nagovori nekoga da te izmasira koristeći malo kokosovog ulja i videćeš koliko je to opuštajuće.

Autor: Pink.rs

#Frizura