AKTUELNO

Evo fantastičnih vesti za sve ljubitelje mačaka! A oni koji to nisu od sada će postati! Postoji 9 više nego dobrih razloga za to:

Mačke umanjuju mogućnost da dobijete infrakt – One održavaju vaše srce zdravim i uopšte ljubitelji mačaka imaju manje šanse da obole od kardiovaskularnih oboljenja.

Mačke dremaju sa razlogom – Naime dremanje je jako pozitivno za vaše zdravlje, tako da sa vašim krznenim ljubimcem treba svakako da odremate koju partiju u popodnevnim časovima. Dremanje poboljšava kreativnost, pamćenje i produktivnost.

Mačke ne znaju za neuspeh – One imaju nesalomivi duh i nijedna prepreka ih ne može zaustaviti. Tako da ugledajte se na vaše ljubimce i posle hiljadu neuspeha opet hrabro idite ka vašem cilju. Zato one i imaju 9 života.

Njihovo predenje deluje kao sedativ na nas – One smanjuju i nivo stresa kod ljudi. Ako ste pod stresom i nervozni slobodno stavite mačku blizu uha i uzivajte u prelepoj melodiji.

Mačke znaju da uživaju svakom trenutku – One ponekad mogu da ostanu satima u istom položaju i da upijaju svaki trenutak. Ovu naviku treba i ljudi da prisvoje s vremena na vreme.

Mačke umeju da nas nasmeju – Možete da provedete dobrih sat vremena vrteći konac u krug i one će to zaista shvatiti ozbiljno i raznim pozama i padanjima nasmejaće vas od srca, a i sami znate koliko je smejanje zdravo.

Pomažu autističnima kod komunikacije – Terapija kućnim ljubimcima pokazala se vrlo delotvornom kod autistične dece koja na taj način poboljšavaju svoje komunikacione veštine. Prilikom druženja sa mačkama dolazi do lučenja hormona koji utiču na stvarenje osećaja sreće, ljubavi i poverenja.

Mačke pomažu kod depresije – Sam osećaj mačke u krili i njeno predenje izaziva osećaj ugodnosti. Ona vam skreće pažnju sa depresivnih misli i podiže raspoloženje.

Kada imate mačku nikada niste sami – Mačke deluju umirujuće i stičete osećaj kao da vas slušaju dok im se obraćete i pri tome sve razumeju. Ako imate mačku s njom uvek možete da podelite svoj problem.

#Životinja