AKTUELNO

Dobri momci teže pronalaze partnerke

Oduvek se govori kako žene više uzbuđuju nemirni, loši momci.

Kada pogledate oko sebe i razmislite o svojim drugovima, uočićete da oni mirni, dobri, pristojni i neporočni, teže pronalaze partnerku.

Klasično shvatanje lošeg momka prvo podrazumeva da fizički i psihički bude izrazito muževan, iliti predstavnik alfa mužjaka. On nosi neki pobunjenički i prkosni, avanturistički duh u sebi.

Pravila mu ne predstavljaju ništa. Buran je, ali emocionalno nedostupan. Često je ekstremno narcisoidan, koristoljubiv ili manipulativan, a žene opet padaju na njega i biraju ga u masi drugih.

Loši momci (video)

Kada se sve uzme u obzir, zaista treba postaviti pitanje zbog čega je to tako.

Oslobađanje od pritiska

Većina svetskih kultura je uređena po patrijarhalnom modelu, koji podrazumeva da žena mora da bude brižna, mirna, nežna i smerna. Međutim žene takođe žele slobodu i zabavu, pa im ovi, veštački nametnuti stavovi, predstavljaju opterećenje.

Pobunjenička narav “lošeg” momka, ženama pogoduje jer im dopušta da ispolje svoju sopstvenu pobunjeničku narav. Uz njega, ona je slobodna da bude kakva zaista jeste.

Uzbuđenje

Loš momak je idealan izbor partnera kada je ženi potrebno malo zabave. Avanturistički duh ovih momaka jedna je od glavnih karakteristika koje privlače pripadnice nežnijeg pola.

Deluju zaštitnički

Loš momak ostavlja utisak sigurne i stabilne osobe koja će pomoći devojci u nevolji ili u momentima kada se ona oseća slabom i nezaštićenom. Kod devojaka koje po svom karakteru nisu u stanju da se zauzmu za sebe, loš momak predstavlja zaštitnika i neophodne doze borbenosti.

Problem nastaje onda kada nema nikakve garancije da se ta ista agresija neće okrenuti i ka voljenoj osobi.

Poželjni su, ali ne na duge staze

Izraženi “mačo” karakter, sa stanovišta biologije predstavlja doba genetski materijal, što je takođe razlog zašto su ovi muškarci privlačniji ženama. Ipak, kada se radi o ozbiljnim vezama, svi više cene osobine poput požrtvovanosti i iskrenosti, pa su ovi muškarci odličan izbor, ali samo kada devojka traži malo zabave.

Predstavljaju izazov

Devojke često imaju potrebu da “popravljaju” momke sa kojima se zabavljaju. One daju sebi spasilačku ulogu, verujući da njegovo ponašanje izaziva neka trauma iz prošlosti, poput lošeg odnosa sa roditeljima ili izdaja u prethodnoj vezi.

Devojke se često teše, govoreći kako je muškarac dobar, samo toga nije svestan, a ovo uverenje ih često samo dovede do razočaranja. Takođe, zadržavanje ovakvog momka, koji je verovatno sklon tome da menja partnerke, predstavlja neku vrstu izazova, borbe sa drugim devojkama i neizmernog osećaja zadovoljstva u slučaju “pobede”.

Autor: