AKTUELNO

Nova godina je za nove promene, ali na kosi!

Nova godina, ali i nova decenija su pred vratima. Iako na kraju godine uvek volimo “pobrojati” sve u protekloj godini, uvek je nekako još lepše okrenuti se onome što nas tek čeka. Kad je reč o beauty svetu, jedna od stvari o kojoj se najviše raspravlja svakako su trendovi koji će vladati u godini pred nama, a tema koja “krade” mnogo pažnje svakako je ona o IT boji kose. Ako je nova boja kose jedna od stvari koje si priželjkujete u nadolazećoj godini, u nastavku donosimo četiri boje koje će vladati 2020. godinom.

BOJA MLEČNE ČOKOLADE

Na beauty tron najpopularnijih boja u godini pred nama popeće se mlečna, sasvim prirodna nijansa smeđe boje koja će na svakom licu izgledati sveže. Profesioalni koloristi savetuju tamnije tonove na korenu, a svetlije prema vrhovima jer će takav “raspored” nijansi kosi pružiti uvek poželjnu dimenzionalnost.

ROOTED BEIGE

Borba protiv izrastka na kosi jedna je od najdugovečnijih borbi, no u novoj bismo godini od nje ipak mogli – odustati. Naime, svetski stručnjaci za boju kose tvrde kako plava kosa najbolje izgleda kad se kombinuje s balayage tehnikom, pri čemu se koristi i root-smudging tehnika, odnosno nijansiranje ide od tamnije smeđe na korenu prema svetlijim tonovima smeđe, a zatim i plave.

CRVENI ODSJAJ

U protekloj smo godini nekoliko puta svedočili trendu jarko crvene boje u kosi, međutim 2020. godina donosi nam njene suptilnije nijanse koju frizerski stručnjaci nazivaju Orchard Red. Reč je o nijansi koja ima crveni odsjaj, a u njoj se na suptilan način mešaju tonovi zlatnog bakra s ružičastim podtonom. Ova se nijansa može odlično uklopiti u balayage tehniku jer će dodati bogatstvo i raskoš svakoj osnovnoj nijansi boje.

HONEY BLONDE

Ako ste u potrazi za savršenom nijansom plave koja ima više žutih, nego srebrnih, hladnih tonova, onda je honey blonde boja koja će vas oduševiti. Ova boja kose podseća na osunčane pramenove koji nastaju u letnjim danima, a frizerski stručnjaci kažu kako se ključ za postizanje ovakve nijanse krije u “podlozi”, odnosno treba pronaći savršenu nijansu – svi koji imaju malo tamniji koren, treba ga posvetliti za koju nijansu jer će se tako postići dimenzionalnost kose, istaknuti pramenove i dobiti mekani, završni sloj.

#moda

'