AKTUELNO

Najbolja srpska teniserka poražena je od Kuznjecove sa 6:4, 5:7, 9:7.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Foto: Tanjug AP

U trećem setu viđena je prava drama. Jankovićeva je posle brejka povela 3:0, ali je Kuznjecova prvo smanjila, a onda i napravila brejk za 3:2. Srpkinja je odmah uzvratila i povela sa 4:2, samo da bi izgubila naredni servis gem i omogućila rivalki da smanji, a onda da izjednači.

Meč je trajao tri i po sata, a Jankovićeva je u završnici trećeg seta glasno pričala sa svojim timom, a u jednom trenutku se čulo da se žali na bolove u telu.

Ona je nakon poraza otkrila da će uskoro početi da sarađuje sa nekadašnjim argentinskim igračem Giljermom Kanjasom.

-U Dohi počinjem sa njim, imaćemo probni period i videćemo kako ćemo funkcionisati. Volela bih da promenim neke stvari u igri i da probam da se vratim- rekla je Jankovićeva.

Foto: Tanjug AP

Ona je potom otkrila i na čemu želi da radi u budućnosti.

Volela bih da popravim servis jer, na primer, kada napravim brejk, moram da zadržim servis kako god znam. Potreban mi je veći procenat – kada sam umorna, ogromnu bi razliku napravilo da pogodim prvi i dobijem kratku loptu ili bude servis viner. Tu su još prilaz na mrežu, forhend…- dodala je Jelena.

S. M.

#Jelena Janković

#Tenis

#poraz

'