AKTUELNO

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović rekla je danas da uoči početka Olimpijskih igara ne može da izdvoji favorita za medalju u disciplini vazdušni pištolj, pošto sve strelkinje koje su izborile normu za Tokiju mogu da osvoje zlato.

"Drago mi je da je vazdušni pištolj za žene najmasovnija disciplina, ali ne mogu da izdvojim nekog ko bi bio favorit za medalju. Ove godine održana su samo dva Svetska kupa, a ne znam koliko su rezultati postignuti na njima realna slika odnosa snaga, s obzirom da zbog pandemije neke reprezentacije nisu mogle, a neke iz predostrožnosti nisu želele da dodju na turnire", rekla je Arunović, preneo je Streljački savez.

Takmičenje vazdušnim pištoljem, u kome će Arunović učestvovati drugog dana, je najmasovnija disciplina streljačkog turnira, pošto su prijavljene 53 takmičarke.

"Svako ko se kvalifikovao na Olimpijske igre može da bude favorit. Sve moje rivalke imaju lepu sportsku biografiju. Streljaštvo je takav sport da skoro svaka takmicarka na Olimpijskim igrama može da dodje ne samo do medalje, već i do zlata", dodala je ona.

Igre u Tokiju biće treće Olimpijske igre za Zoranu Arunović.

Na debiju u Londonu 2012. godine u disciplinama malokalibarski i vazdušni pištolj stigla je do finala, u kojima je osvojila četvrto, odnosno sedmo mesto. Četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru je ostala dva kruga daleko od finala vazdušnim pištoljem i zauzela je 11. mesto.

Arunović je rekla da će oba takmičenja najviše pamtiti po vremenu provedenom sa reprezentativkom Bobanom Momčilović Veličković, koja je umrla prošlog juna.

"Svake Igre su priča za sebe. U Londonu sam bila mnogo mladja i na drugačiji način sam posmatrala ceo dogadjaj. U Riju je već bila druga priča. Medjutim, ono najlepše sa ta dva učešća na Olimpijskim igrama je vreme provedeno sa Bobanom Momčilović Veličković. Pamte se i rezultati, doživljaj učešća na najvećem takmičenju, ali vreme provedeno sa Bobanom je moj glavni utisak i iz Londona i iz Rio de Žaneira", navela je.

Govoreći o predstojećim Igrama, Arunović je rekla da je atmosfera u Olimpijskom selu lepa i da su skoro svi došli da ostvare isti cilj, da budu najbolji.

"Uvek ima i onih sportista koji nemaju visoke ambicije, ali ja sam uvek gledala one koji su došli da uzmu medalju. Pre početka svakih Igara oseća se elektricitet u vazduhu i velika tenzija, koja se smanjuje kako vreme prolazi. Ideja Olimpijskog sela je odlična stvar, mnogo možeš da naučiš od drugih sportista. Svako multi sportsko takmičenje je za mene prilika da naučim nešto novo od drugih i trudiću se da tu priliku iskoristim i u Tokiju", navela je ona.

Srpska reprezentacija je ove godine učestvovala na jednom Svetskom kupu, ali u timu nije bilo Zorane Arunović, koja je propustila takmičenje u Osijeku zbog povrede ruke. ;

"Iza mene je težak period. Povreda je došla u najnezgodnijem trenutku, ali učinila sam sve što sam mogla da taj period prodjem na najbolji način. Ono što sam mogla da uradim, uradila sam, a nadam se da će to dati efekat u Tokiju", rekla je Arunović.

#Olimpijske igre

#Tokio

#Zorana Arunović