AKTUELNO

Roj Džons Junior, legendarni bokser, nekadašnji šampion sveta u teškoj kategoriji, je gost Beograda prilikom obeležavanja Međunarodnog dana boksa.

Borac koji je idol generacijama nedavno se, u 52. godini, sastao u ringu sa Majkom Tajsonom, u egzibicionom meču koji je oduševio ljubitelje boksa, željne legendi koje su proslavile plemenitu veštinu.

U svečanoj sali gradske skupštine u Beogradu obeležen je Međunarodni dan boksa, a glavni program održaće se u Beogradu, na Trgu republike od 18 sati.

Glavni program će se održati u Beogradu, koji će biti domaćin AIBA Svetskog prvenstva u boksu za muškarce od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Raspored za 27. avgust uključuje treninge na otvorenom na glavnom gradskom trgu sa Rojem Džounsom Džuniorom, majstorske kurseve boksa, borbe i još mnogo toga.

Društvo Roju Džonsonu pravi Miloš Biković, sprksi glumac koji je ambasador ovog plementog sporta u Srbiji.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Predsednik AIBA-e Umar Kremlev takođe će biti domaćin brojnih medijskih događaja, kako bi nastavio razgovor o napretku organizacije i njenim budućim planovima za dalji društveni razvoj boksa.

O važnosti predstojeće proslave 27. avgusta Kremlev je izneo svoja razmišljanja:

„Međunarodni dan boksa prilika je za nas da budemo zajedno dok slavimo ovaj fenomenalni sport. Boks je lep, raznolik i ujedinjujući. To je disciplina, svrha, hrabrost, spektakl, zajednica i porodica. Svake godine, na današnji dan, nadam se da ćemo se okupiti da podelimo svoju ljubav i strast prema ovom jedinstvenom sportu!“

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

AIBA-inim naporima pridružuje se pedesetak nacionalnih federacija na više kontinenata, koje su podelile svoje planove za promociju i proslavu Međunarodnog dana boksa. Lokalni zvaničnici, slavne ličnosti i šampioni sprovešće razne obuke i revijalne borbe. U duhu jedinstva u boksu, napori za poboljšanje zajednice takođe se ulažu u okviru događaja 27. avgusta.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

AIBA planira da nastavi da obeležava Međunarodni dan boksa svake godine i nada se da će događaji 27. avgusta privući veći broj ljubitelja boksa, novih i starih, sportiste, zvaničnike i sve ostale u zajednici da prepoznaju ovaj dan kao zabavu, inspiraciju i neophodnu prekretnicu u sportskom kalendaru.

Video: Pink.rs