AKTUELNO

Posle neverovatne drame u odlučujućem meču, Srbija je u poražena od Nemačke i sada je četvrtfinale Dejvis kupa pod znakom pitanja za našu reprezentaciju.

U odlučujućem dublu, Novak Đoković i Nikola Ćaćić su izgubili od para Kravic/Puec u tri seta 6:7(5:7), 6:3, 6:7(5:7).

Prethodno je ubedljivom igrom i pobedom protiv Jana-Lenarda Štrufa rezultatom 6:2, 6:4, Đoković doneo izjednačenje Srbiji protiv Nemačke, nakon što je Filip Krajinović poražen u dva dramatična seta od Dominika Kepfera 6:7(4:7), 6:4.

Prvobitno, pre početka prvog meča u duelu Nemačke i Srbije, prijavljeno je da će dubl igrati Novak Đoković i Filip Krajinović, međutim, nakon što je posle dva meča bilo 1:1, selektor Viktor Troicki i tim Srbije odlučili su da Krajinović ne izađe na teren, već da na njemu pored Đokovića bude Nikola Ćaćić, najbolje rangirani srpski dubl igrač.

NE PROPUSTITE

NOVAK ĐOKOVIĆ O JUBILEJU U NACIONALNOM DRESU: Strast ne jenjava, cilj je da vratimo reprezentaciju u svetski vrh! VIDEO
Po brejk na obe strane viđen je u prvom setu. U četvrtom i petom gemu. Srbija se ekspresno vratila nakon lošeg starta, ali u taj-brejku je odlučio jedan mini brejk, nažalost u korist Nemaca.

Videlo se u drugom setu da će sitnice odlučiti pobednika, a ispostavilo se da je to tačno.

Novak i Nikola su šokirali Nemce u završnici drugog seta. Napravili su brejk u osmom gemu, tada otišli na 5:3 i onda već u narednom gemu obezbedili igranje odlučujućeg seta.

Tamo je opet Srbija stigla do brejka. Poveo je naš tim sa 2:1 i lako održavao prednost. Imali su Đoković i Ćaćić priliku da odu i na dva brejka prednosti. Servis Pueca je postajao sve slabiji, pri rezultatu 4:3 su Nemci spasili brejk loptu, a onda u narednom gemu vratili brejk.

Ni to nije bio kraj prilikama jer je Srbija imala dve brejk lopte, ponovo na servis Pueca, ali je Nemačka tada otišla na 6:5. Naši momci su obezbedili taj-brejk, ali tamo je ponovo bila bolja Nemačka.

Srbija sada čeka rezultat duela Nemačka - Austrija. Drugo mesto je obezbeđeno, ali to ne znači da je sigurno i igranje četvrtfinala Dejvis kupa.

Podsetimo, šest pobednika grupa obezbediće mesto među osam najboljih, a pridružiće im se još dve najbolje drugoplasirane ekipe.

U slučaju pobede Nemaca protiv domaćina grupe, Srbija ostaje na drugom mestu, a tada ćemo morati da gledamo rezultate mečeva drugih grupa, dok bi u slučaju poraza Nemačke naša reprezentacija završila na prvom mestu.

TOK MEČA:

Đoković/Ćaćić - Kravic/Puec 6:7(5:7), 6:3, 6:6

Treći set:

Taj-brejk:

2:4 - Novi mini brejk, Nemačka ponovo ima prednost.

2:3 - Nemačka je ponovo u vođstvu, Srbija ima dva servisa.

2:2 - Dobro je! Odmah vraćen mini brejk!

1:2 - Prvi mini brejk. Nemačka ima prednost.

1:1 - Uzvraćaju naši momci!

0:1 - Prvi servis i poen u odlučujućem taj-brejku pripao je nemačkom paru.

6:6 - Siguran je Ćaćić! Samo jedan poen su osvojili Nemci.

5:6 - Naučili smo da je Puec znatno ranjiviji na servisu od svog partnera. Spasili su Nemci brejk loptu, zatim još jednu, a potom i osvojili gem. Na servisu je Nikola Ćaćić.

5:5 - Nema problema za Novaka, to smo mogli i da očekujemo.

4:5 - Kravic ne posustaje. Nemačka sada ima psihološku prednost, stigla je do gema ekspresno i bez izgubljenog poena, a pritisak je na Novaku Đokoviću koji će servirati za ostanak Srbije u meču.

4:4 - Brejk! Uf, nisu izdržali naši teniseri na servisu Ćaćića i, nakon što su propustili priliku da se odalje na 5:3, nemački par se vraća u igru.

4:3 - Tako i jeste bilo, ali bez brejka nažalost. Imali su brejk šansu Novak i Nikola, ali izvukli su se Nemci i ostali u igri za preokret.

4:2 - Bez problema za Novaka, da li još jednom on i Ćaćić mogu da napadnu servis Pueca?

3:2 - Kravic je i dalje odličan na servisu, Nemci smanjuju na 3:2, a sada će početne udarce izvoditi najbolji teniser sveta.

3:1 - Potvrdili su brejk srpski reprezentativci! Ćaćić je odservirao svoj prvi as na meču i to u izuzetno važnom trenutku.

2:1 - Brejk! Kao kuća može da bude veliki ovaj brejk srpskih tenisera! Puec nije izdržao na servisu.

1:1 - Uzvraćaju Đoković i Ćaćić istom merom!

0:1 - Opet su Nemci prvi na servisu i opet su sigurno otvorili set.

Drugi set:

6:3 - Kraj seta! Neverovatan razvoj situacije u odlučujućem meču!

5:3 - Brejk! Idemo! Kakav momenat da se oduzme servis protivniku!

4:3 - Težak gem i izuzetno važan. Kravic i Puec su imali brejk loptu, ali nisu je iskoristili.

3:3 - Poenom za Srbiju je počeo ovaj gem, to je prvi takav na servisu Nemaca u drugom setu. Nažalost, to je bio jedini poen koji je nemački par prepustio srpskom.

3:2 - Nastavlja se u istom ritmu. Obe ekipe odličnu služi servis u drugom setu i izgleda da će sitnice odlučiti o pobedniku.

2:2 - Ništa za sada ne razlikuje dva tima u drugom setu.

2:1 - Odlično igra Puec ove večeri u Insbruku. Novak i Nikola stižu do novog gema i zaista možemo da očekujemo veliku borbu u nastavku meča.

1:1 - Dolaze Kravic i Puec do izjednačenja. Oba gema su osvojena lako, bez muka i problema.

1:0 - Sada je naš tim započeo set servisom i po prvi put Đoković i Ćaćić imaju prednost u ovom meču.

Prvi set:

Taj-brejk:

5:7 - Nemci imaju prednost u meču koji Srbiji može da obezbedi četvrtfinale Dejvis kupa.

5:6 - Kao i druga.

4:6 - Prva set lopta spašena je na Novakovom servisu.

3:6 - Tri vezane set lopte za Nemce.

3:5 - Novi poen za par Kravic/Puec.

3:4 - Smanjuje naš par, ali i dalje mini brejk prednosti imaju Nemci.

2:4 - Na promenu strana Đoković i Ćaćić idu uz zaostatak.

1:4 - Iskoristili su oba servisa nemački teniseri.

1:3 - Ne dozvoljavaju izjednačenje Nemci.

1:2 - Prvi mini brejk, Nemci imaju prednost.

1:1 - As Đokovića!

0:1 - Puec je volej udarcom završio prvi poen u taj-brejku.

6:6 - Bez izgubljenog poena Đoković i Ćaćić stižu do novog izjednačenja.

5:6 - Kravic i Puec su obezbedili taj-brejk, Ćaćić servira za 6:6.

5:5 - Biće drame u završnici prvog seta. Đoković je odlično servirao, napravio tri servis vinera i doneo izjednačenje Srbiji. Velika borba u prvom setu.

4:5 - Iskusni su Nemci, stigli su brzo do petog gema, a na Đokoviću i Ćaćiću je da neutrališu njihovo iskustvo u završnici prvog seta.

4:4 - Siguran sada i Ćaćić. Posle burnog starta meča, nema puno uzbuđenja ko god da je na servisu.

3:4 - Lako, bez izgubljenog poena, Nemci stižu do novog vođstva, a Kravic pokazuje da može da se osloni na servis.

3:3 - Opet smo na "nuli". Nakon vraćenog brejka, srpski par nije imao problem da dođe do izjednačenja.

2:3 - Brejk! Ovo je bilo jako važno, odmah su Nikola i Novak vratili brejk.

1:3 - Brejk! Nemci imaju prednost pošto su uspešno napali Ćaćićev servis.

1:2 - Ni na servisu Pueca nije srpski tim došao do šanse da u ranoj fazi meča stigne do prednosti.

1:1 - Kravic je 14, a Puec 18. teniser na ATP listi među dubl igračima. Ipak, dobar start Đokovića i Ćaćića. Novak je prvi servirao.

0:1 - Kravic je servisom otvorio meč, a nemački par je osvojio prvi gem. Srpski tim je od 40:0 stigao do 40:30

Đoković - Štruf 6:2, 6:4

Novak je od prvog poena u potpunosti dominirao i u svom jubilarnom, 50. meču u Dejvis kupu, odmah je stavio do znanja protivniku šta ga čeka.

Đoković je napravio brejk u prvom i sedmom gemu prvog seta, a na svom servisu je bio siguran i lako je stigao do prednosti od 1:0 u setovima.

U nastavku je opet na vreme napravio brejk - u prvom gemu, a imao je rešenje i za otpor Štrufa. Nemac je pokušao da pobedi najboljeg tenisera sveta prvi put u njigovom sedmom susretu, ali nije bio ni blizu.

O pobedniku duela Srbije i Nemačke odlučuje dubl čiji početak se očekuje uskoro.

Pre prvog meča prijavljeno je da će za Srbiju igrati Đoković i Krajinović, međutim došlo je do izmene. Novak će izaći na teren, a sa njim, umesto Krajinovića, Nikola Ćaćić, dok bi boje Nemačke u odlučujućem meču trebalo da brane Kravic i Puec.

Drugi set:

6.4 - Kraj meča! Borio se Štruf do kraja, spasio prvu meč loptu, imao izjednačenje, ali druga meč lopta bila je dovoljna Đokoviću.

5:4 - Izbegao je Štruf poraz, ali sada Đoković servira za pobedu!

5:3 - Nijednom od početka meča Štruf nije bio blizu brejk lopti kao u osmom gemu drugog seta! Stigao je do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.

4:3 - Neće Nemac otići sa terena bez borbe.

4:2 - Jeste otpor Nemca nešto veći u drugom setu u odnosu na prvi, ali to nije dovoljno 51. teniseru sveta, jer je Đoković odlučio da što pre završi meč.

3:2 - Sporije nego u prvom setu napreduje meč. Štruf je izašao na kraj sa Đokovićem u napornom gemu i uspeo da održi zaostatak na "samo" jednom brejku.

3:1 - Nema problema za Đokovića, čak ni onda kada Štruf uspe da dođe do dva poena na servisu srpskog tenisera. Treći put od starta meča se to desilo.

2:1 - "Upisao se" Nemac u drugom setu na rezultat.

2:0 - Perfektno iga Đoković... U ovom trenutku, šanse Štrufa da prvi put u sedmom meču protiv Novaka dođe do pobede, izgledaju mizerno,

1:0 - Brejk! Nije dugo vremena trebalo Novaku da u drugom setu nastavi gde je stao. briljantna predstava najboljeg tenisera sveta.

Prvi set:

6:2 - Kraj prvog seta! Potvrdio je Đoković i drugi brejk u prvom setu i time prišao na korak od izjednačenja za Srbiju.

5:2 - Brejk! Bilo je jasno da će teško biti Štrufu i da pomisli o povratku u prvi set. Đoković silovito ide prema osvajanju istog!

4:2 - Šest as udarca u prva tri servis gema, nije nas navikao Đoković na ovakav početak, ali prihvatamo ga! Siguran je Srbin u potpunosti i ide prema osvajanju prvog seta.

3:2 - Mogao je Đoković da poveća prednost u prvom setu, imao je dve vezane brejk lopte, ali Štruf se izvukao ovog puta. Od 26 odigranih poena, Novak je osvojio 17.

3:1 - Izgleda da je rešio Novak da se ne zadržava dugo na terenu, nadamo se da će mu uspeti cilj. Još uvek Đoković nije izgubio poen u gemovima u kojima sevira.

2:1 - Nije bilo svejedno drugom po rangu nemačkom teniseru kada je sa 30:0, Đoković stigao do 30:30, ali je uspeo da izbegne nove ozbiljnije probleme i da osvoji prvi gem na meču.

2:0 - Atomski početak najboljeg tenisera sveta. Ima pritisak, mora da pobedi kako bi ostavio Srbiju u igri za trijumf protiv Nemačke, ali prva dva gema je završio bez izgubljenog poena.

1:0 - Brejk! Tako se to radi! Đoković nije dugo čekao i na samom startu meča pokazuje rivalu šta ga čeka! Brejk bez izgubljenog poena.

Prvi meč: Krajinović - Kepfer 6:7(4:7), 4:6

Borio se Krajinović herojski, ali u ključnim momentima Kepfer je uspevao da izađe na kraj kao bolji rival. U oba seta je srpski teniser morao da se vraća iz teških situacija. U prvom je Nemac stigao do brejka u trećem gemu, ali je ubrzo Filip izjednačio na 3:3.

Nije bilo brejkova do kraja seta, a Nemac je u taj-brejku stigao do prednosti.

U nastavku se Krajinović dva puta vraćao iz zaostatka, ali je set koji je okončan sa četiri vezana brejka završen istim u korist nemačkog tenisera.

Nemci imaju 1:0, a naredni na teren izlaze Jan-Lenard Štruf i Novak Đoković koji bi pobedom učinio da o konačnom pobedniku u duelu dve reprezentacije odlučuje meč dubla.

Podsetimo, u četvrtfinale Dejvis kupa idu šest pobednika grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Ukoliko Srbija pobedi Nemačku obezbediće prvo mesto.

Krajinović - Kepfer 6:7(4:7), 4:6

Drugi set:

4:6 - Kraj meča! Dominik Kepfer je brejkom završio meč i doneo prvi bod Nemačkoj protiv Srbije.

4:5 - Brejk! Treći gem zaredom koji nije osvojio teniser koji servira. Hrabri Krajinović se još jednom vratio u igru!

3:5 - Brejk! Uf, nije uspeo Krajinović da se u potpunosti vrati u drugi set i sada će Nemac servirati za pobedu.

3:4 - Brejk! Stvarno bi šteta bilo da Filip nije uspeo da izbori brejk u "minut do 12". Dve je šanse propustio, ali ovog puta je bila treća sreća.

2:4 - Od 0:30 do osvojenog gema. Krajinović se ne predaje, ali nema još puno vremena za brejk.

1:4 - Neverovatno... Ni tri vezane brejk lopte nisu bile dovoljne Krajinoviću da ekspresno odgovori Kepferu. Nemac se izvukao iz teške situacije u petom gemu drugog seta.

1:3 - Brejk! Kao i u prvom setu, prvi je servis protivniku uzeo Kepfer. Teški trenuci za Krajinovića koji se nalazi u problemu.

1:2 - Nemački teniser je još jednom bez problema stigao do gema, prepustivši protivniku samo jedan poen.

1:1 - Iako je Krajinović imao 40:15, ušao je u problem. Kepfer je iskoristio šansu, osvojio je sva tri poena koja su se igrala na drugom servisu, stigao je i do brejk lopte, ali ipak nema brejka na startu drugog seta.

0:1 - Za razliku od prvog dela igre, drugi set je počeo servisom nemačkog tenisera.

Prvi set:

Taj-brejk:

4:7 - Kraj seta! Prvu set loptu je ikoristio Kepfer koji ima prednost protiv Krajinovića.

4:6 - Dve vezane set lopte za Kepfera.

4:5 - Nemac ima dva servisa kojima može da stigne do prvog seta.

3:5 - Šteta, odmah Kepfer vraća prednost.

3:4 - Vraća se Krajinović - mini brejk za njega!

2:4 - Kepfer je u prednosti na promeni strana u taj-brejku prvog seta.

2:3 - Prvi mini brejk pripao je Nemcu.

1:2 - Obojica su stigli do poena na svom servisu.

6:6 - Igraće se taj-brejk. Bio je ovo četvrti uzastopni gem na servis nemačkog tenisera koji je počeo poenom za njegovog rivala. Ovog puta je Krajinović imao i 0:30, ali Kepfer je izborio igranje "13. gema".

6:5 - Brejk! Velika borba u 11. gemu prvog seta u kojem je Krajinović spasio brejk loptu i posle tri izjednačenja prebacio pritisak na Nemca.

5:5 - Šteta... Imao je naš teniser sada i 15:30. Nemac ipak nije pao pod pritiskom. Dramatična završnica prvog seta, Filip sada mora da ostane siguran na svom servisu.

5:4 - Bez izguljenog poena, uz novi as, Krajinović je brzo stigao do gema. Nemac će servirati za ostanak u prvom setu.

4:4 - Imao je Krajinović 0:15, delovalo je da bi mogao da nastavi niz od tri vezana gema, ali Kepfer je potom vezao četiri poena i izjednačio u prvom setu koji se bliži kraju.

4:3 - Sada je sve kako bi i trebalo da bude. Srpski teniser je ponovo bez problema osvojio gem u kojem je izvodio početni udarac.

3:3 - Brejk! Iz lako osvojenog servis gema, Krajinović je otišao po izjednačenje u prvom setu. Iskoristio je Filip slab procenat ubačenog prvog servisa kod njegovog rivala.

2:3 - Već tri asa je odservirao Krajinović od početka meča. Nije mu to pomoglo u trećem gemu, ali u petom je bio siguran.

1:3 - Potvrdio je osvojeni brejk 54. teniser sveta.

1:2 - Brejk! Uzvratio je Nemac istom merom, osvojio je uvodni servis gem bez izgubljenog poena, a onda i iznenadio srpskog tenisera, koji je spasio četiri brejk lopte pre nego što je Kepfer iskoristio petu.

1:0 - Dobar početak Krajinovića i siguran gem za ranu prednost protiv Nemca.

Teniseri Srbije su pobedili Austriju sa 3:0 u prvom meču F grupe Dejvis kupa - na startu je Dušan Lajović pobedio Džeralda Melcera, da bi potom ne teren izašao Novak Đoković, koji je lako sa 6:3, 6:2 savladao Denisa Novaka.