AKTUELNO

U jeku brutalne kampanje koju australijski mediji i javnost vode protiv Novaka Đokovića oglasio se direktor Australijan opena Kreg Tajli i stao u odbranu prvog tenisera sveta.

Tajli je rekao da se Novak suočava sa nepravdom zbog optužbi da je zatražio medicinsko izuzeće kako bi nastupio u Melburnu, gde bi pokušao da osvoji deseti put trofej, a ukupno 21. Grend slem titulu.

Mnogo se govorilo o pravilima, a Tajli je odlučio da sve ponovo pojasni.

"Postoje konfuzne priče, ali da budem jasan, niko ko nije vakcinisan ne može da igra na Australijan openu. Neophodno je imati dve doze neke od dozvoljenih vakcina ili jednu dozu vakcine Džonson end Džonson. Jedini način na koji će biti moguće učešće, a da nema vakcinacije, je dobijanje prava na medicinski izuzetak koji daju australijske vlasti. Dakle, jasno je, ne postoji šansa da neko zaigra na Australijan openu ukoliko ti kriterijumi nisu ispunjeni“, naveo je Tajli.

Tajli je govorio o potencijalnim "medicinskim izuzećima".

"Vlasti obećavaju potpunu anonimnost za one koji se prijave za tu opciju", rekao je Tajli.

Pitanje te "rupe u zakonu" u prethodnim nedeljama, ali i sada, stavlja se uz ime Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta zbog činjenice da on ne želi da iznese u javnost informaciju o tome da li je primio vakcinu protiv virusa korona.

"Đoković nije tražio medicinsko izuzeće, mediji su to objavili bez osnova. On je rekao da su informacije o njegovom zdravlju privatna i poverljiva stvar", istakao je Tajli.

Australijan open se igra od 17. januara, a već u narednim danima trebalo bi da bude jasno ko će učestvovati.

Autor: