AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u treće kolo Australijan opena pošto je juče savladao Enca Kuakoa sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0.

Tokom tog meča, grupa pijanih momaka provocirala je srpskog asa, a dan nakon skandala Novakovi navijači objavili su jednu fotografiju koja je izazvala veliku buru.

Naime, ceo svet se pita ko je čovek sa akreditacijom, koji je u jednom momentu pružio ruku jednom navijaču koji je provocirao Đokovića.

- Slika vredi hiljadu reči, vidi se čovek sa akreditacijom koji se pozdravlja sa jednim od četvoricom provokatora. Ko je on? Ima akreditaciju. Zašto im čestita za takvo ponašanje, da li su ovo unajmljeni huligani - pita se jedan od navijača srpskog asa na društvenim mrežama.

Govorio je Novak posle meča i o problemu sa navijačima zbog kojih se ljutito obratio glavnom sudiji pre nego što su provokatori izbačeni sa tribina.

"Ono što mi jako smeta je to što smo stavljeni u situaciju da igrači moraju da budu zlikovci, da moram da ih izbacujem. Dva seta su mi bili preko glave. Postoji kodeks ponašanja. Ima mnogo više ljudi koji su ok, to su bili određeni pojedinci pod dejstvom alkohola. Korektno je da navijaju protiv mene, ali onog trenutka kada neko prelazi granicu... dobacivanje, psovke, stvari koje su vezane za povredu, čovek ne može da ne odreaguje, ako neko radi to bez prestanka dva sata, vreme je da neko nešto uradi. Kada niko ništa nije uradio, ispada da sam ja loš momak i da sam ja nekoga izbacio. Očigledno je i treba da ih izbace. Zašto ja moram da se bavim time i ti dopuštaš to. Zahvalio sam se kad su ih izbacili, to je trebalo da urade ranije".