AKTUELNO

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale Australijan opena pošto je pobedio ruskog igrača Karena Hačanova sa 7:6 (7:2), 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

Iako u startu nije bilo mnogo dileme ko će u ovom duelu izađi kao pobednik - grčki teniser je uz malo muka posle četiri seta izborio samu završnicu Melburna u kojoj čeka narednog rivala, a svi se nadamo Novaka.

Prvi set je završen taj brejkom, a u njemu je Hačanov pokazao da neće lako da se preda. U drugom setu je priča bila daleko drugačija - Cicipas ima dosta brejk šansi i u devetom gemu koristi jednu, dolazi do prednosti i rutinski privodi set kraju.

U trećem gemu trećeg seta Stefanos oduzima servis Karenu i kada se činilo da ćemo gledati još jedan običan set - u desetom gemu Hačanov dolazi do brejka i izjednačenja (5:5). Uvodi igru u neizvesnost, pa u taj-brejk i igra živaca je potrajala i ruski teniser osvaja set.

Žurilo se Cicipasu da privede ovo polufinale kraju, pa je u četvrtom setu odmah oduzeo servis Rusu, poveo sa velikih 3:0 i dominanto postao prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Grend slema u Melburnu.