AKTUELNO

Rafael Nadal doneo je odluku da se povuče sa turnira u Monte Karlu nekoliko dana pred start takmičenja. Objasnio je da još uvek nije spreman da se takmiči na najvišem nivou i da neće biti deo Mastersa. Njegov stric Toni se potom oglasio i smirio situaciju, ali izgleda da stvari nisu ni malo naivne.

Tako deluje po najnovijoj Rafinoj izjavi. "Moje telo mi ne dopušta da igram. Teško mi je, teško je već oko godinu i po dana. Pokušavam svaki dan da rešim sve, ali je realnost da u ovom momentu nisam u poziciji da se takmičim. Teško je", rekao je Nadal za "Movistar".

Rolan Garos se bliži, već su krenule spekulacije da bi mogao da propusti i svoj omiljeni turnir. "Na ličnom nivou sve je u redu, ali je na profesionalnom veoma teško. Suočavaš se sa nekim lošim trenucima koje nisi ni zamišljao da mogu da ti se dogode. Ne isključujem ništa, ni turnir u Barseloni ili Madridu. Ipak, u ovom momentu ne mogu da igram ni gde zbog tih problema."

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Naglašava da se mentalno dobro oseća i da ima snagu. "Mnogi ljudi imanju mentalne probleme. Imam ih i ja kada ne mogu da ispunim određene ciljeve, ali ovog puta je stvar fizičke prirode. Imam promene sa abdomenom od kada sam se vratio iz Australije i pokušavam razne stvari. Idemo postepeno", zaključio je Nadal.