AKTUELNO

Kvalifikacije su završene, počeo je glavni deo turnira masters serije u Rimu, ali ne baš kako je Novak Đoković očekivao.

Nole ne samo da još nije zaigrao za ATP bodove i juriš ka tituli, nego i dalje uopšte ne zna - s kime će igrati.

Naime, trebalo je da danas srpski as sazna svog rivala, pa da ima ceo sutrašnji dan (utorak) da se spremi za njega, ali...

Kiša je potpuno poremetila planove organizatora rismkog mastersa, pa i Novakove.

Pored ostalih, odložen je i meč Roman Safiulin (Rusija, 39. na ATP listi) - Korentan Mute (Francuska, 83), a upravo pobednik tog duela igraće sa Đokovićem u drugom kolu.

Umesto u ponedeljak, njih dvojica će se na terenu sastati tek u utorak popodne, pa će Noletu ostati prilično malo vremena da se, spefično, za određenog rivala, spremi.


Protiv 25-godišnjeg Mutea, Nole je igrao samo davne 2019, kada ga je na pariskom mastersu pobedio posle velike borbe sa 7:6(2), 6:4. Protiv Safiulina je Đoković igrao i 2022. i nedavno, na mastersu u Monte Karlu, a oba puta je pobedio u po dva seta (najpre sa 6:1, 7:6(3), a ove sezone sa 6:1, 6:2).

Kad igra Novak Đoković?

Glavni deo nadmetanja u prestonici Italije počeo je (uz probleme sa kišom) ove srede 8. maja, a završava se 19.

Žreb za rimski masters je obavljen, a Đoković je saznao kakav put ka čeka do željenog finala, mada još uvek ne zna sa sigurnošću - kada će taj prvi meč odigrati. Najverovatnije - u sredu.

Autor: