AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredene stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović odbacio je danas navode predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da su blokade radova u centru grada dale rezultate i istakao da će svi projekti biti završeni kako je i planirano.

- Jedino što je tačno i što je važno istaći prilikom polemike o radovima u centru grada jeste da je odlazeći predsednik opštine Stari grad mesecima lagao građane Topličinog venca da će saobraćaj biti potpuno zatvoren na Topličinom vencu, kao i da će saobraćaj na Trgu Republike biti potpuno zatvoren - rekao je Marjanović.

Kako je dodao, Bastaćeve laži postaju sve očiglednije i ovo sada je njegova strategija kojom pokušava da predstavi da je izveo neku veliku pobedu.

Marjanović je rekao da je, kada se izvode radovi, logično da će određene ulice biti zatvorene i da će biti gužva, te apelovao na građane da budu strpljivi jer se svi radovi izvode sa ciljem da se Beograd uredi i bude još lepši.

- Umesto da se Bastać, kao predsednik opštine, bavio svojim poslom, on je poslednjih nekoliko meseci zajedno s nekolicinom funkcionera opštine i svojim plaćenicima iz opštine, za koje je izdvojio više od 50 miliona dinara, blokirao radove, demolirao gradilišta, čupao saobraćajne znakove i na jedan jeftin način pokušao da prikupi neke političke poene - rekao je Marjanović.

Naveo je da se Bastać mesecima nije bavio stanjem u sportsko-rekreativnom centru “Milan Gale Muškatirović”, čiji su, dodao je, dugovi za vodu, struju i grejanje više od million evra.

- To samo pokazuje da je sve što je radio odlazeći predsednik opštine Stari grad zapravo bila jeftina kampanja i sad ovim poslednjim izjavama on pokušava da skrene pažnju sa toga da je građane lagao da će centar Beograda biti potpuno zatvoren za saobraćaj, što nikada nije ni bilo planirano - dodao je Marjanović.

Ponovio je da će svi radovi u centru prestonice biti završeni i dodao da je siguran da će, kada radovi budu gotovi, svaki Beograđanin biti ponosan na to kako izgleda centar grada.

Bastać je za TV N1 izjavio da su blokade radova u centru grada dale rezultate jer je, kako je dodao, skraćen rok za izvođenje radova na Trgu Republike, osiguran povratak saobraćaja na Topličin venac, spasen Park vojvode Vuka i zaustavljena izgradnja žičare na Kalemegdanu.

On je rekao da nije istina da blokadama radova u centru Beograda daje vlastima alibi za produžetak rokova, jer su, kako je istakao, rokovi za izvođenje radova naprotiv skraćeni usled pritiska građana.

#Marko Bastać

#Radoslav Marjanović

'