AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da Ivica Dačić treba da bude kandidat za premijera koalicije SPS -JS i da to treba da kažu pre izbora. Kako ističe, to ne znači da neće sarađivati sa koalicijom koja ima najviše glasova.

- Ako izađete na izbore i ne kažete šta vam je program i ko će taj program da sprovodi zašto bi neko glasao za vas. To ne znači da nećemo da sarađujemo sa partijom koja ima najviše glasova - naveo je Palma za Pink.

On je podsetio kako izgleda procedura za izbor mandatara, istakavši da nema razloga da kolacija SPS-JS unapred kaže ko će biti njihov kandidat za poziciju premijera.

Govoreći o mogućnosti da bude ministar, Palma je podsetio da je do sada odbijao predloga da bude ministar.

- Posle ovih izbora, moram da vidim koji su kandidati predloženi, i ako budemo u vlasti dobro ću razmisliti, jer danas da biti ministar u Vladi Srbije morate da imate iskustvo, i dela iza sebe - rekao je on i dodao da bi bilo dobro da se izbegne podobnost, a da presudna bude sposobnost.

Foto: TV Pink Printscreen

Najavljujući odlazak sa privrednom delegacijom Jagodine u posetu Egiptu, i obraćanje parlamentu Rumunije, on je poručio političarima da ne čekaju da im Aleksandar Vučić da ministarsku fotelju da bi nešto radili, već da politički rade sa pozicija na kojima su.

Govoreći o izbornim pravilima, Palma je naglasio da su ta pravila doneli oni koji su danas u opoziciji.

- Izborni zakon ne može da se menja u izbornoj godini. Oni će uvek nešto da pronađu! Zapto? Zato što ne mogu svi zajedno da ostvoje više od 12, 13 procenata, a to je ništa i oni sada žele da bojkotuju izbore kako bi Srbija donela odluku o KiM, a potom mogli da kritikuju - istakao je Palma.

Kako je ocenio, Kosovo je deo Srbije i mora da se konstatuje da je okupirana teritorija na kojoj se nalaze naoružane snage.

- Da li će Palmer da kaže da je Kosovo sastavni deo Srbije? - zapitao je Palma i dodao da u Briselskom sporazumu ne postoji član koji zabranjuje predsedniku Srbije da obiđe Kosovo i Metohiju.

#Dragan Marković Palma

'