AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da u nedostatku politike ili rezultata iz perioda vlasti Dragana Djilasa i Vuka Jeremića, njihovi sledbenici moraju da se koriste neistinom kako bi pokušali da umanje rezultate sadašnje gradske i državne vlasti.

Mirković je, reagujući na nove tvrdnje predstavnika Saveza za Srbiju (SzS) o izmenama projekata za Trg Republike, kazao da se zlonamerno serviraju priče koje, kako je rekao, "nemaju veze sa istinom".

-Ono što bi neko ko sluša Đilasove direktive i ispunjava zadatke dobijene od njega, morao da zna jeste činjenica i da je najgori gradonačelnik u više navrata menjao projekte i kada je Most na Adi u pitanju. Ta ispravka-izmena projekta je građane koštala dodatnih 39 miliona evra pa se i na ovom primeru jasno vidi kako se neodgovorno i bahato ponašao Đilas - naveo je Mirković u saopštenju dostavljenom medijima.

Kaže da u kritikama sadašnje gradske vlasti šef odborničke grupe SzS-a u Skupštini Beograda Nikola Jovanović veću štetu pravi SzS-u.

-U periodu šerifovanja Dragana Đilasa, jednog od šefova Nikole Jovanovića, grad je propadao, dostigao dug od 1,2 milijarde evra, 15.000 roditelja je prevareno jer su im duplo naplaćivani vrtići, sve je išlo unazad, a samo je raslo bogatstvo Đilasa, pa je prosto neverovatno da nam ti ljudi koji su upropastili i Beograd i Srbiju, drže lekcije - rekao je Mirković.

Osim Đilasa, navodi on, "fašističko-lopovsku trojku" kompletiraju Jeremić sa milionima dolara koje je dobio od robijaša Patrika Hoa i Obradović koji bi da hapsi, progoni, zatvara svakog ko ne misli kao on.

-Dok su oni pretili, napadali i maltretirali radnike Gradske čistoće koji su čistili naš grad, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić su te iste radnike posetili, razgovarali s njima i zahvalili se za sve što čine za naš grad i samo aj primer je najbolji dokaz o kakve se dve politike govori - rekao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

'