AKTUELNO

Ponašanje čelnika Saveza za Srbiju bazira se na pretnjama, a da trećerazredni političari ne zavređju da se o njima priča, rekao je u Novom jutru Nenad Ljubišić.

Boško Obradović i Marinika Tepić iz Saveza za Srbiju sinoć su opet zahtevali ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića i to ponovo na osnovu njihovih laži. Njih dvoje su plasirali na mrežama snimak na kom se kako su tvrdili vidi održavanje skupa Srpske desnice Miše Vacića u policijskim prostorijama u Nišu. Ubrzo se ispostavilo da je u pitanju samo još jedna laž i da je reč o prostorijama mesne zajednice.

Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije ''Doktor Arčibald Rajs'', rekao je za Pink da je žalosno što trećerazredni političari pokušavaju da dobre rezultate koje je MUP ostvario u proteklom periodu diskredituju neprestnaim napadima na ovu instituciju i njene zaposlene.

- Javnost je upoznata da objekt u kome se nalazi policijska ispostava nije u vlasništvu MUP-a, nego je u vlasništvu mesne kancelarije. Oni su svoj deo izdali određenoj političkoj organizaciji, za šta im nije ni potrebna saglasnost - rekao je Ljubišić i dodao da je javnost obmanuta:

Foto: Pink.rs

- Ništa drugo ne možemo da očekujemo od trećerazrednih političara čija se politika bazira na pretnjama i ucenama. Setimo se samo događaja kada je Dragan Đilas pretio saobraćajnom policajcu, i kada je na nekom protestu pretio policijskom službeniku rečima ''Šta ćeš da radiš kada mi dođemo na vlast''.

Svi podaci su proverljivi

Kako on kaže, MUP u proteklom periodu beleži veliki napredak.

- U periodu od 2008. do 2011. godine kada je ova gospoda bila u Vladi i bila deo Vlade zaplenjeno je 6,4 tone opojnih droga. Za samo 11 meseci ove godine MUP na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, i naravno policijski službenici zaplenili su 6,2 tona opojnih droga - ukazao je Ljubišić i dodao da je to jedina najveća zaplena opojnih droga u poslednjih 20 godina.

- Ovakvi rezultati mogu da se ne dopadnu samo onima koji su sa one strane zakona, i onima čija se politika zasniva na širenju dezinformacija, neistina, i na pretnjama i ucenama - objasnio je on i dodao takvi ljudi žele da zatvore pojedine policijske ispostave.

Kako on kaže nije izvodljivo da se diskredituju pripadnici MUP-a ovakvim neistinama.

- Ako se nečija politika zasniva na spinovanju i na iznosenju laži, mislim da ne zavređuje da se o njoj priča. Ti rezultati rada ne zavređuju da se o njoj priča - rekao je on i dodao da je učinak rada MUP-a od kada je ministar ove institucije Nebojša Stefanofić besprekorni.

#Dragan Đilas

#Opozicija

#Policija

#Politika

'