AKTUELNO

Šef policije je govorio o regionalnoj policijskoj saradnji, novom Zakonu o suzbijanju nasilja u porodici, pretnjama Ramuša Haradinaja i Danu policije koji se sutra obeležava u Nišu.

U nedelju 4. juna biće obeležen Dan policije, a centralna proslava biće održana na trgu u Nišu.

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je uručenje nagrada najboljim pripadnicima MUP-a, polaganje venaca na tri lokacije u Srbije i proslava na centralnom trgu u Nišu.

Foto: Printscreen

- Pozivam Nišlije da se druže sa policijom, razgovaraju sa njima i saznaju sa kakvim se izazovima svakodnevno susreću – poručio je Rebić, ističući da će u defileu učestvovati oko 1.000 službenika koji će u vežbama pokazati spremnost i sposobnost policije.

Govoreći o pretnjama Haradinaja da će doći do Niša, Rebić je poručio da su takve pretnje besmislene, ali da je odlično što se proslava Dana policije održava baš u Nišu, kako bi se pokazala spremnost srpske policije.

- Policija će pokazati svoju sposobnost, kao što je pokazuje svakodnevno. Broj ubistava i krivičnih dela smanjio se za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, što znači i da su građani sigurniji i bezbedniji – poručio je Rebić za televiziju Pink.

Pročitajte još: GUŽVE NA PUTEVIMA U SRBIJI Više vozila na auto-putevima ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji

Šef policije je, govoreći o novom Zakonu o suzbijanju nasilja u porodici, istakao da on treba da odvrati nasilnike od bilo kakvog vida nasilja. Obučeno je i sertifikovano 400 policajaca koji su osbosobljeni za reagovanje u situacijama nasilja.

- Spremno smo dočekali 1. jun i primenu Zakona i nadamo se da će se nasilje smanjiti. Građani sada češće odlučuju da prijave nasilje, a sada možemo da očekujemo da nasilje prijavi i komšija, ne samo žrtva – rekao je Rebić.

On je podvukao da policije regiona sarađuju sve bolje, timovi razmenjuju potrebna znanja, a najviše se radi na suzbijanju kriminala, terorizma.

#Policija

#Ramuš Haradinaj

#Vladimir Rebić

'