AKTUELNO

Aprila 2018. godine Dragan Đilas kaže da Beograd na vodi nikada neće biti izgrađen, a u novembru 2019. sedi tamo i pije piće. Bio je tamo i ranije, javljali mi ljudi, kazao je Vučićević za TV Pink.

Dragan Đilas i Sergej Trifunović sastali su se u jednom kafiću u delu Beograda koji su,obično korisitli za svoju politčku kampanju, navodeći ga ka kao negativan primer aktuelne vlasti, a fotografije ovog susreta postale su vest u mnogim medijima.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević gostujući u Novom jutru TV Pink ukazao je upravo na tu činjenicu i na fotografije Đilasa i Trifunovića objavljene na portalu Pink.rs.

- Đilas je inače uvek pričao da je to fantomski projekat, koji nikada neće biti izgrađen. Nakon toga, imamo priliku da vidimo Sergeja Trifunovića i njega kako sede upravo u tom “Beogradu na vodi” i vidi se da im je bilo lepo i prijatno. Nisu bili u prolazu, zadržali su se tamo par sati – ističe Vučićević.

Urednik “Informera” kazao je da dugo nije obilazio ovaj deo grada, ali kako isitiče, jednom prilikom je sa prijateljima rešio da prošeta upravo tamo.

- Bio sam iznenađen kada sam video koliko novinara koji ne podržavaju ovaj projekat, upravo sedi tamo. Dve ili tri novinarke, koje na jednoj televiziji upravo najgore govore o ovom projektu, sede tamo i super se provode. Pre podne pričaju jedno, a uveče pričaju drugo – naglašava on, pitajući se zbog čega ne priznaju da je upravo Beograd na vodi najlepši deo Boegrada.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević kaže da su gosti restorana u kojem su sedeli Đilas i Trifunović poslali fotografije dvojice lidera opozicije.

- Poslali su nam gosti. Nisu mogli da veruju šta vide. Poslali su nama i još nekim portalima. Šta će sada da kaže Trifunović koji kaže da Beogard na vodi tone, da nema kanalizaciju i svašta još je pričao, a sada sedi upravo tamo i lepo mu je – kazao je Vučićević.

- Aprila 2018. godine Dragan Đilas kaže da Beograd na vodi nikada neće biti izgrađen, a u novembru 2019. sedi tamo. Bio je tamo i ranije, javljali mi ljudi – ističe on.

“Pitanje je šta je Rus tačno hteo da kupi od sprkog služebenika”

Vučićević se osvrnuo i na informacije o mogućoj špijunaži i snimcima koji su procurili u javnost. Pa prema njegovim rečima, u središtu temeljne istrage najviših bezbednosnih struktura naše zemlje biće upravo pozadina navodne špijunske afere u kojoj su glavni akteri bivši zamenik vojnog atašea Rusije akreditovan u Beogradu, kao i navodni visoki službenik Srbije.

Ova vest je zatekla sve, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je da ispita komplatan slučaj. Vučićević kaže da je glavno pitanje za istražne organe šta je “roba” koju je srpski služebnik prodavao i koji je njen kranji cilj.

Foto: Printscreen YouTube/Kdjuey Lskduf

- Nije važno ko je objavio ovu vest – kazao je Vučićević - važno je da je juče započeta istraga koja je utvrdila da je snima autentičan. Ja sam zbunjen, veoma sam i tužan – kazao je on.

Kaže da je siguran da je naklonost Srbije prema Rusiji iskrena, i kako naglašava, bez loših namera.

- Predsednik Vučić je trpeo velike pritiske sa strane da ne uvede sakcnije Rusiji. Nije ušao u sukobe sa Moskvom. Pitanje je šta taj Rus koupuje od tog čoveka? Šta može da interesuje rusku službu – kazao je Vučićević, ističući da njegovi izvori tvrde da ovaj slučjaj nije usamljen.

#Beograd na vodi

#Dragan Đilas

#Politika

#Rusija

#Sergej Trifunović

#Srbija

'