AKTUELNO

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija vlasnik i graditelj elektromreža na Kosovu i Metohiji, o čemu ima nebrojano dokaza, i da energetska velika Albanija nikada neće postojati.

"Energetska velika Albanija postoji samo u fašističkim snovima pojedinih političara u Prištini. Angažmanom EMS-a, EPS-a i resorno nadležnihinstitucija, prethodnih godina sprečavano je i sprečeno članstvo prištinskog operatera koji ilegalno koristi deo naše mreže na KiM u ENTSOE, a najave stvaranja energetske velikeAlbanije otkrivaju pravo šovinističkolice prištinske politike", saopštio je Đurić.

On ističe da je to je nesprovodivo na terenu, i mora da bude zaustavljeno od strane međunarodne zajednice pre nego što proizvede posledice po regionalnu energetsku, pa i političku stabilnost i zapečati perspektive dijaloga.

"Umesto priče o energetskoj velikoj Albaniji koja nikada neće postojati, Priština treba da se okrene ispunjavanju preuzetih obaveza i formira Zajednicu srpskih opština, koju je potpisala pre 2.415 dana", naveo je Đurić.

#Beograd

#Kosovo

#Marko Đurić

'