AKTUELNO

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Aleksandar Marković osudio je pokušaje lažnih afera Marinike Tepić .

- Želim da pohvalim današnji nastup Đilasove Marinike Tepić koja je, možda ne sa namerom, ali bar jednom rekla istinu građanima Srbije, a to je da već mesecima besomučno pokušava da iskonstruiše lažnu aferu o trgovini oružjem sa ciljem diskreditacije Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića upravo u interesu raznoraznih pokrovitelja nezavisnog Kosova - rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, Matinika Tepić je sama do kraja razotkrila zašto je lažnu aferu plasirao baš Vuk Jeremić, koji je, kako kaže, poznat po svom čuvenom pitanju Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim su pregovori o Kosovu i Metohiji premešteni iz Ujedinjenih nacija u EU, gde je situacija daleko nepovoljnija po Srbiju.

- Isti onaj Jeremić kojem se Hašim Tači i Albanci sa KiM i danas zahvaljuju što im je udario temelje nezavisnosti, a koji se u novije vreme proslavio po konsultantskom radu za belosvetske kriminalce, poput Patrik Hoa - kaže on

Kako je on objasnio, Jeremićevu laž o Nebojši Stefanoviću razradili su takozvani ''istraživači'', čija se koordinatorka zalaže za nezavisno Kosovo. Dodaje još da je kampanja izmišljotina o Stefanoviću intezivirana u trenutku dok se borio u Čileu da spreči prijem takozvanog Kosova u Interpol, kao i da su tada razrađene vrhunske boleštine u kojoj su Srbiju optužili da snadbeva džihadiste u Jemenu.

- U toj istoj kampanji, osumnjičeni Aleksandar Obradović za iznošenje dokumentacije i odavanje tajni iz državne fabrike srpske vojne industrije dobio je Jeremićevog stranačkog advokata i to istog onog koji je Nehatu Tačiju omogućio da se spasi optužbi za ratne zločine - ukazao je Marković i dodao da je u tu kampanju ne bi li povećala satanizaciju Stefanovića i potom Aleksandra Vučića sa serijom naučnofantastičnih laži potom je uvedena i Marinika Tepić, poslanica koja insistira da Srbi priznaju da su genocidni.

- ''Proslavila se'' ponajviše po širenju lažnog priloga „Raša Tudeja“, koji su pristalice Saveza za Srbiju izmontirale. Zvanična Moskva saopštila je da je zgrožena primitivnim montiranjem sa ciljem ličnih obračuna sa Stefanovićem i na narušavanje odnosa Srbije i Rusije - ukazao je on.

Objasnio je da je danas Marinika Tepić otišla korak dalje, a kako kaže, ''Srećom po narod i istinu sama je razotkrila motive višemesečne histerične kampanje o navodnoj trgovini oružjem''.

- Bez trunke srama, Tepićka se danas otvoreno pobunila protiv povlačenja priznanja takozvanog Kosova. Svojim malodušnim izmišljotinama pokušala je da diskredituje borbu Stefanovića i Vučića za sopstveni narod na Kosovu i Metohiji, optužujući ih da skupljaju novac od privrednika i trgovaca oružjem da bi pribavili povlačenja priznanja takozvanog Kosova - rekao je Marković.

Naglašava da za Mariniku Tepić i njene šefove Vuka Jeremića i Dragana Đilasa jeste ima samo jedno pitanje ''Da li vas je bar malo sramota''.

#Aleksandar Marković

#SNS

'