AKTUELNO

Branko Radun, politički analitičar, rekao je za Pink kako inicijativa Donalda Trampa da se bavi rešavanjem kosovskog pitanja može da bude sputavana od njegovih političkih protivnika.

- Ulazimo u američku kamapanju i pitanje je koliko će Trampov tim moći da se bavi Kosovom - kaže Radun.

Kako on navodi, Trampova inicijativa da reši kosovski problem, može biti sputana od strane političkih protivnika.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su ljudi koji ne žele da vide Trampa u Beloj kući, pa čak ima i teorija zavera prema kojima se i koronavirsu politički koristi protiv Tramap - navodi Radun.

Objasnio je da je i vidljivo da se epidemija koronavirusa iskoristila za kampanju protiv Trampa.

- Grenel i Tramp žele da poentiraju u spoljnoj politici jer su vrlo često optuživani od strane dmeokrata, da su nesposobni u spoljnoj politici i da su oni tu amateri i diletanti - navodi Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Trampu je potrebna pobeda na spoljnopolitičkom planu, i to je velika motivacija da on nešto uradi kada je u pitanju kososvsko pitanje.

Dragan Vujičić, novinar dnevnog lista ''Večernjih novosti'', rekao je da se ostaci demokratske administracije i dalje protive rešavanju kosovskog problema.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dolazak Grenela i posvećivnaje Kosovu užasava Prištinu, kao što ih užasava što je smenjen urednik Glasa Amerike i činjenica da je glavni inspektor Stejt departmenta smenjen - rekao je Vujičić.

- Grenel je u Americi uspeo da raščisti stvar na mnogim poljima, a pre svega sa generalnom Flinom. To je čovek koji radi u instrtucijama SAD i ništa više mimo toga - kaže Vujičić.

On je objasnio da je Grenel čovek kog ne može niko da laže i koji nije korumpiran.

- Grenelu je jasno da se problem Kosovoa može rešiti kroz Ujedinjene nacije, odnosno promenom rezolucije 1244 - naglašava Vujičić.

#Donald Tramp

#Kosovo

#Ričard Grenel

'