AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je da danas, kada se obeležava 25 godina od najvećeg stradanja srpskog naroda nakon Drugog svetskog rata, u akciji "Oluja", još više boli to što niko za te monstruozne zločine nije odgovarao.

"Što je Ante Pavelić započeo tokom Drugog svetskog rata ovim pogromom je nastavljeno i sprovedeno u delo", naveo je Mirković u pisanoj izjavi. 

Dodaje da je za svakog pripadnika srpskog naroda, dok se pogrom u Hrvatskoj "vašarski" proslavlja kao pobeda, to vreme velikog bola, tuge i nepravde i vreme kada se još jednom mora osuditi zverstvo i tražiti pravda za sve proterane i ubijene.

Mirković dodaje da su građani i danas imali priliku da vide kome je stalo do Srbije i njenih interesa, pa tako, kaže, "vajne patriote", lideri opozicije nisu danas jasno osudili ono što se desilo. 

On je kritikovao Dragana Đilasa, Boška Obrdovića i Vuka Jeremića, jer, kako kaže, ni slovo nisu napisali ili rekli, a svakog dana "sole pamet" i oglašavaju se o drugim stvarima. 

Dodaje da, na primer, Đilas to i ne može da uradi, jer svoju zemlju "pljuje" u hrvatskim medijima, "ponizno im se dodvorava i glumi kosmopolitu dok sa gađenjem priča o svojoj zemlji", koja mu je, kaže, bila dobra samo dok je od njega pravila milijardera. 

Mirković je istakao da je "Oluja" zločin koji traje, etničko čišćenje, monstruozno delovanje u kome je proterano više od 250.000 Srba, dok je ubijeno više od 2.000 civila, a sa zemljom sravnjeno i spaljeno sve što je imalo veze sa Srbima. 

On je naveo da će politika predsednika Aleksandra Vučića i SNS uvek biti čuvanje interesa građana i traženje pravde za zločine koje su preživeli, sećanja na žrtve. 

"Tako će i danas Aleksandar Vučić, sa Anom Brnabić biti u Rači, dok će lažne patriote i propali političari poput Đilasa, Obradovića, Jeremića sedeti u kafićima i na društvenim mrežama optuživati vlast i za letnji povetarac", dodao je Mirković. 

#Aleksandar Mirković

#Oluja