AKTUELNO

Posao policijskih službenika nisu senzacije. Snimak nasilja u Novom Sadu je užasan, događaj je užasan, ali policija i tužilaštvo su ti koji treba da procene kada treba da se izađe u javnost sa svim podacima, rekla je na konferenciji za novinare u Palati Srbija Biljana Popović Ivković, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ona je komentarisala nedavni događaj u Novom Sadu, u kom je surovo pretučen mladić, ali i zlonamerne komentare koji su nakon toga usledili na račun policije, od strane Marinike Tepić.

Popović Ivković je odmah na početku rekla da se scene nasilje ne tolerišu, kao i da su kreatori lažnih afera su ovo jedva dočekali.

- Odgledala sam prefomrans glavne glumice Dragana Đilasa na jednoj televiziji i iznenađena sam lažima koje su iznete – rekla je Popović Ivković.

Kaže da je Marinika Tepić došla ispred MUP-a da ponizi policijske službenike.

- Ne želim da to dozvolim. Tepić je žena čiji najbolji prijatelj uzgaja narkotike - rekla je Ivković i dodala:

- Događaj se odigrao 24. avgusta, nakon izvršenja tog krivičnog dela je otišla kući. Ona se tek ujutru javlja lekarima. Postoji službena beleška da je policija informisana o svemu i da su otišli da pričaju sa žrtvom. Nakon toga 27. agvusta počine se sa istragom.

- Navela je da poznaje napadače i da je ranije bilo sukoba. Osim sa oštećenim, policija je razgovarala is a svedocima. O svemu postoje službene beleške. Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo - rekla je pokazavši službenu belešku od 2. septembra kada žrtva daje podatke policijskim služebinicma.

Kaže da Marinika iznosi neistinu u javnost, i pokazuje dokumenta i beleške koje osporavaju sve izjave Marinike Tepić.

- Ono što je Marinika rekla je apsolutna laž, policija sve vreme radi sa nadležnim tužilaštvom. U međuvreme je došlo do prekvalifikacije krivčnog dela u pokušaj ubistva - rekla je ona, i dodala:

- Policija je Tužilaštvo 24. septrembra obavestila o svemu i istaga se sprovodi.

- CIlj je da se obesmisli rad policije i da se uruši kredibilitet policije. To je cilj spinovanja ovog događaja - rekla je ona.

Kaže da je u ceo slučaj uključen sektor unutrašnje kontrole. Dodala je da će svako, za kog se pokaže da nije postupao u skladu sa zakonom, da odgovara.

#Biljana Popović Ivković