AKTUELNO

Ako je neko očekivao da će borba da bude laka, prevario se. Vidimo naslovne strane nekih medija, očigledno informacije i dalje cure, a i tu postoje dvostruki aršini, kažu sagovornici za TV Vesti.

Predsednik Srbije Alekasndar Vučić je sinoć eksluzivno za Pink televiziju iz Abu Dabija rekao da ne planira da poklekne, već da nastavi borbu države protiv organizovanog kriminala u Srbiji. 

Novinar i politički analitičar Marko Matić kaže za TV Vesti da državu očekuje duga i naporna borba i da niko ne očekuje daće biti jednostavna. Matić je takođe naglasio da pored borbe države sa kriminalcima, na tržištu se odvija i jedna vrsta medisjskog rata u kojoj je glavno oružje baratanje i „curenje“ informacija.

-Ako je neko očekivao da će ova borba da bude laka, prevario se. Vidimo naslovne strane nedeljnika i raznih papira. Na osnovu toga je lako zaključiti da postoje ljudi koji unutar policije i dalje pružaju informacije koje ne bi smeli, neki čak i rade za klan Belivuka i kriminalne organizacije. Mi se suočavamo sa ozbiljnim problemom unutar državnih struktura i trebaće nam vreme da se suočimo sa svim tim – kaže Matić, kazajući da „te informacije cure još od 2014. godine i od smene načelnika polcijskih uprava“.

Foto: TV Vesti

-Slučaj Belivuk je dodeljen tužiocu koji je više puta zloupotrebljavao svoju funkciju. Vladavina zakona je interes države – kazao je Matić.

Analitičar Medija Ištvan Kajić kaže za TV Vesti da u izveštavanju, u ovom slučaju, postoje i „dvostruki aršini“.

-Treba obratiti pažnju na to ko dobija infomacije koje cure iz institucija. Kada to dobije neki navodno režimski mediji onda se to karatkeriše kao curenje podataka, a kada dobije neki medjiji koji je na strani opozicije onda je to „došli smo do saznanja“. Tu već vidite dvostruke aršine i kako određeni mediji sebe predstavljaju kao istraživački novinari. Mi bukvalno imamo rat - kazao je Kajić.

#TV Vesti