AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u Beogradum sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Markusom Edererom, razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu, kao i o evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić i državni sekretar Ederer su se saglasili da značajno unapređenje političkih odnosa Srbije i Nemačke prati intenzivna saradnja u svim oblastima, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

"Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner Nemačkoj i zahvalni smo za podršku koju kancelarka Angela Merkel i drugi nemački zvaničnici pružaju Srbiji, kako na evropskom putu, tako i u vidu posvećenosti stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu, posebno kroz Berlinski proces", rekao je predsednik Vučić.

On je istakao važnost koju bi infrastrukturno povezivanje imalo za regionalnu stabilnost i saradnju.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je naglasio da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom, ali i ukazao na to da druga strana nije ispunila obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština iz prvog Briselskog sporazuma.

Državni sekretar Ederer je rekao da Nemačka podržava evropski put Srbije.

On je istakao da su stavovi i potezi predsednika Vučića u skladu sa najboljom evropskom tradicijom i da ih Nemačka ohrabruje.

Nemački diplomata je izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću zbog otkrivanja spomenika podunavskim Švabama u Bačkom Jarku.

#Aleksandar Vučić

#EU

#Markus Ederer

#Razgovor

'