AKTUELNO

Ministar Vulin je u okviru radne posete Ruskoj Federaciji, obišao bazu Rosgvardije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde – Rosgvardije Viktor Zolotov na današnjem sastanku u Moskvi, dogovorili su održavanje zajedničke antiterorističke vežbe specijalnih jedinica Srbije i Rusije u našoj zemlji. Ministar Vulin je Zolotovu uručio pismo poziva za vežbu koja bi trebalo da se realizuje na jesen.

Ministar Vulin, koji je u okviru radne posete Ruskoj Federaciji, obišao bazu Rosgvardije, istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim bezbednosnim službama Ruske Federacije.

Foto: MUP

Posebno je naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa Rosgvardijom, imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbednosti dve zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem.

- Razmena iskustva između elitnih jedinica dve zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dve zemlje u zaštiti bezbednosti građana - rekao je ministar Vulin.

Foto: MUP

Nacionalna garda Ruske Federacije - Rosgvardija, je elitna služba bezbednosti osnovana u cilju bobe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

#Aleksandar Vulin