AKTUELNO

Albanci u Bujanovcu treba da prestanu sa provokacijama, a Srbi da se vrate u Skupštinu i institucionalno se bore za interese svog naroda, jer je bojkot besmislen, poručio je danas u Bujanovcu potpredsednik Srpske desnice Milan Petrović.

On je posetio bujanovački odbor ove stranke kako bi, kako kaže, pružio podršku svojim partijskim saborcima i srpskom narodu u vremenu tenzija dok opštinsku vlast čine isključivo albanske stranke.

Albanci pokušavaju da izazovu incidente i to čine na banalan način – noću skinu albansku zastavu i postave srpsku, pa se sutradan snimaju kako skidaju srpsku i vraćaju albansku zastavu. Toliko je očigledno da je to sve njihova režija. I to sve čine na spomeniku teroristi koji je podignut na teritoriji Srbije, što je neverovatno, a kako je tako nešto moguće pitanje je za državne organe – kaže Petrović za Bujanovačke.

Na drugoj strani, dodaje, srpske stranke SNS i SPS umesto da brane interese bujanovačkih Srba u institucijama, odnosno lokalnom parlamentu za šta su i dobili glasove građana, proklamuju bojkot koji ne služi apsolutno ničemu.

Liderima srpskih stranaka poručujem da samo jedinstvo može doneti dobrobit Srbima, a sada smo razjedinjeni, što je pokazala i opstrukcija od dela SNS sa kojom se Srpska desnica suočila pred izbore. Treba da prestanemo da budemo sami sebi najveći neprijatelji – kaže Petrović.

Imao je i poruku za albanske političare.

Jednostavno moraju da budu svesni da je Bujanovac multietnička sredina i da je za sve najbolje da se pronađe zajednički jezik sa političkim predstavnicima Srba. Multietnička vlast je jedini put ako se želi poboljšanje uslova života svih građana – naglasio je.

Zaključio je da Srpska desnica nema apsolutno ništa protiv “srpskih Albanaca”, kako je nazvao stanovnike ovog kraja, već se zalaže za poštovanje zakona Republike Srbije.

Svi da poštuju zakone i državu Srbiju, i Albanci i Bugari i Mađari, apsolutno sve manjine, a naravno i Srbi, kao većinski narod – zaključio je funkcioner Desnice.