AKTUELNO

Generalni sekretar Narodne Skupštine Veljko Odalović rekao je da je non-pejper obesmišljen jer je bila hiperinflacija njih i da je nekada to bio sjajan mehanizam koji se pusti u javnost, oslušne se, vidi se šta valja i ne valja pa se na toj osnovi prave neka rešenja.

-Sada ne znamo na kojoj osnovi uz hiperinflaciju bi moglo bilo šta da se uradi – smatra Odalović.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče dolaska dva visoka zvaničnika (Palmera i Lajčaka) u Prištinu i njihovo ubeđivanje Kurtija da nastavi dijalog, kako Odalović kaže govori o jednoj neozbiljnosti međunarodne zajednice i dodaje da ne zna sa kim oni razgovaraju na tu temu.

-Oni su neko ko nosi punu odgovornost za ono što se desilo na KiM i za stvaranje jedne ’kvazi države’ i ovo što sada imamo je ili njihova nespremnost da ne žele da primoraju Prištinu da nastave dijalog ili imaju neke druge skrivene planove - rekao je Odalović za Pink.

Predsednik Matice Albanaca Srbije Demo Beriša rekao je da dolazak Palmera i Lajčaka vidi zapravo kao nekoga koji donose ’’nagradu’’ albanskim političarima na KiM.

Foto: TV Pink Printscreen

-Imali smo priliku da vidimo da američka administracija na čelu sa Bajdenom već u budžetu predviđa nova sredstva od 200 miliona dolara za finansiranje svih struktura i ekonomije na KiM – rekao je Beriša.

-Prištinu nagrađaju a na Beograd će biti izvršen protisak i to veliki i kažnjavaju ga - dodao je on.

#Lajčak

#Palmer

#Priština

#dolazak