AKTUELNO

Nedavno objavljeno istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije prema kome mladi u Srbiji najviše veruju patrijarhu Porfiriju, vojsci i crkvi jasan je znak da je pred Srbijom svetla budućnost jer mladi danas, baš kao i njihovi preci nekada, prepoznaju temeljne institucije srpske države i naroda, odnosno vrednosti rodoljublja i vere koje one nose sa sobom – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- SPC je dobila za pastira mudrog čoveka koji razume duh vremena u kome živimo i koji svojim godinama i energijom uliva dodatno poverenje mladih u crkvu. Kako je sam naglasio, otvorio je svoju stranicu na Instagramu kako bi ispunio apostolsku misiju da propoveda veru u skladu sa savremenim sredstvima komunikacije, a preko 25.000 zainteresovanih pratilaca za svega nekoliko sati dokaz su da je patrijarh Porfirije našao način da se približi mladim dušama – ističe Đurđev.

Govoreći o SCP i instituciji patrijarha kao onima koje su uvek uz svoj narod i koje uvek podržavaju dobre stvari koje radi Srbija, Đurđev je dodao da je poslednji u nizu pozitivnih projekata u kojima su SPC i patrijarh uzeli učešće formiranje Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i osnivanje Ministarstva za brigu o selu na inicijativu Milana Krkobabića.

- Crkva je na selu i uz selo, uvek bila i biće, pa zato i ne čudi ovolika podrška koju uživa među mladima – zaključio je predsednik Srpske lige.

#Aleksandar Đurđev