AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa kojim je razgovarao o budućnosti celog regiona, inicijativi Otvoreni Balkan, kao i o nizu zajedničkih projekata.

Vučić je na svom instagram profilu @buducnostsrbijeav objavio da je Dodiku predao i prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma koji bi trebalo da usvoji Skupština Republike Srpske i Skupština Republike Srbije na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra.

- Ugostio sam danas Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH. Vodili smo suštinske razgovore o budućnosti celog regiona, posebno razmatrali inicijativu Otvoreni Balkan, ali i konkretne projekte, poput izgradnje dela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine - napisao je Vučić i dodao:

- Saglasili smo se da je saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena. Naše zajedništvo i jedinstveno delovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, istorijskog sećanja nijednog trenutka ne sme biti dovedeno u pitanje. Stoga, želim da obavestim javnost da sam predsedniku Dodiku predao prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma koji bi trebalo da usvoji Skupština Republike Srpske i Skupština Republike Srbije na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Sastanak