AKTUELNO

"Marija Milošević, ćerka nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, trzala je na mene, a njena majka Mira Marković, iako je to znala, nije ništa učinila da je odvrati, nego je čak želela i da posreduje u svemu!" - Ovo je otkrio nekadašnji predsednik Predsedništva SFRJ i lider SPS Borisav Jović u svojoj memoarskoj knjizi "Na ivici provalije", koja se pojavila ovih dana - baš kada je ovaj političar preminuo od koronavirusa.

Čudan razgovor na plaži

Jović je u knjizi do detalja opisao jedno letovanje u Kuparima 1989, na kojem su bile četiri porodice - Jovićeva, Miloševićeva, Veljka Kadijevića i Bogdana Trifunovića. Tada je, kaže, i upoznao Miru Marković. Prepričao je i njihov razgovor s plaže.

Foto: TV Pink Printscreen

Zabeležiću prvi i jedini razgovor koji sam imao sa njom u čitavom svom životu. Nikada nisam ni sanjao da je taj razgovor možda opredelio njen budući odnos prema meni, ali se ništa ne može isključiti. A proganjala me je dok me nije odstranila iz politike. Elem, u jednom trenutku ostali smo Mira i ja, sami, ležeći i sunčajući se na plaži, jedno pored drugog. Ostali su bili ili u vodi, ili malo udaljeni, tako da nisu mogli da učestvuju u našem razgovoru. U stvari, razgovora nije ni bilo, ležali smo i sunčali se ćuteći, kad je Mira započela čudan i neverovatan razgovor. Kaže da jedna ženska sa naše plaže trza na mene. Pogledam je, zamislim se, kako je to moguće i ko bi to mogao biti. Tu smo nas četvorica sa suprugama i sa decom. Nikoga više nema. Sve te žene, supruge, vrlo su ozbiljne i blesavo bi bilo išta i pomisliti. Oćutao sam minut-dva, pa je zapitao koja je to "ženska". Marija, odgovorila je bez stida. Marija je njena ćerka. Ja sam tada imao 61, a Marija 24 godine. Pa i ako je istina, valjda njena majka treba da je odvraća od takvog "trzanja", a ne da joj posreduje Začuđen, zaćutao sam. Izbegavao sam bilo kakav razgovor. Ali Mira je nastavila.... - otkrio je Jović u knjizi.