AKTUELNO

U opštini Grocka, u naselju Kamendol danas su završeni radovi na asfaltiranju Bukovičke ulice.

Asfaltirano je 130 metara od raskrsnice sa ulicom 21. avgusta. Ulicu je danas obišao predsednik opštine, Dragan Pantelić sa saradnicima.

Foto: Instagram.com/opstina.grocka

Podsećamo, opština Grocka se u poslednje vreme munjevito razvija, čemu svedoči i dobijanje novih brojnih ulica.

Takođe, pre nekoliko dana, Pantelić je govorio i o vodovodnoj mreži, koja je, kako je istakao, od izuzetne važnosti.

Pantelić je ispričao i u kojoj fazi je trenutno izgradnja ove vodovodne mreže, kao i da će pojedini građani Grocke gradsku vodu dobiti posle 40 godina. Pantelić je rekao i kako je Grocka jedina opština u Beogradu u kojoj čitava sela nemaju vodu za piće.

Foto: GO Grocka

Za nas je regionalni vodovod Makiš-Mladenovac posebno važan, jer je Grocka jedina beogradska opština u kojoj čitava sela nemaju vodu za piće. Kada kažemo da neko nema vodu u 21. veku to izgleda neverovatno, ali je nažalost istinito. Međutim, sa ovim projektom i na taj višedecenijski problem stavićemo tačku. Do kraja novembra, građani Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka biće priključeni na gradski vodovod, odnosno građani ce konačno posle 40 godina dobiti vodu za piće. Nama su prioritet naši sugrađani, i trudimo se da sve što smo obećali i ispunimo. Vodosnabdevanje naselja Ritopek predviđeno je priključenjem na ranije izgrađen cevovod koji vodi od rezervoara „Vinča“. Kroz ovaj cevovod snabdeva se veći deo prve visinske zone, dok su druga, treća i četvrta visinska zona ostale nepokrivene Izgradnjom vodovodne mreže, rezervoara sa crpnom stanicom i prekidne komore obezbediće se stabilno i redovno vodosnabdevanje stanovnika Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka. Dinamikom radova u planu je da do 2023.godine svaka kuća na teritoriji opštine Grocka dobije vodu za piće” - rekao je nedavno Pantelić.

Kada je reč o sprovođenju gasa do domova građana Grocke, Pantelić je otkrio i dokle se stiglo sa tom fazom.

Gasifikacija će prema planiranim ugovorima biti završena u mestima Grocka i Vrčin do 31.12.2021. godine, a u toku sledeće godine se privodi kraju i Zaklopača, Begaljica, Dražanj i Pudarci - kaže Pantelić.

Foto: GO Grocka

Lepe vesti stižu i za najmlađe sugrađane i njihove roditelje, s obzirom na to da je u planu izgradnja dva vrtića. Prvi će, kaže Pantelić, biti u Umčarima, a drugi u Leštanima.

Što se tiče izgradnje vrtića na teritoriji opštine Grocka, u planu je izgradnja dva vrtića. Prvi će biti u okviru Osnovne škole Mića Stojković u Umčarima. Projekat je je završen, a sredstva će obezbediti Sekretarijat za obrazovanje. Ovaj projekat je od velikog značaja za ceo jug jer deca više neće morati da idu u Mali Požarevac i u Grocku u vrtiće. Samim tim će se osloboditi bar dve stotine mesta za ostalu decu na teritoriji opštine Grocka. Drugi vrtić je planiran u Leštanima, baš pored nove škole ”Nikola Tesla”, a predat je takođe i zahtev za eksproprijaciju zemljišta - govori Pantelić.

Autor: