AKTUELNO

Dodik pokušava da sačuva mir, dok iz Sarajeva odgovaraju da žele rat i da su krenuli u ofanzivu, kaže za Pink stručnjak za bezbednost.

Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva BiH, kritikovao je to što je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u svoj kabinet doveo - harmonikaša. Ipak, kako kaže Dodik, i on je sa Komšićem u njegovom kabinetu pio rakiju pre nekoliko meseci.

Komentarišući Komšijevu izjavu, stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da se harmonika ne uklapa u planove onih koji provociraju ratni sukob.

- Kroz pesmu i izjave gospodina Dodika vidimo volju i nameru da sačuva mir u BiH po svaku cenu. Iz Sarajeva, međutim, odgovaraju da žele rat, da su krenuli u ofanzivu i da tu ofanzivu za njih vode Amerikanci i Britanci, a pomažu im Nemci – kaže Galijašević za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Svi oni zajedno, ocenjuje stručnjak za bezbednost, žele da od BiH naprave islamsko ostrvo sa konfliktnim potencijalom.

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu “Politika”, kaže da se Republika Srpska konstantno stavlja na stub srama, dok je Sarajevo nevino, čisto, ne provocira nikoga i ne radi ni protiv koga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako bismo slušali strane faktore, stekli bismo ovaj zaključak, a daleko od toga da je tako. Podsetiću da je SDA u svojoj programskoj deklaraciji kao cilj stavila ukidanje Republike Srpske. Kako to nije poziv na sukobe? Čim je uvek jedna strana kriva, svima je jasno o čemu se tu radi i da tu teško može da bude dobrog dijaloga – kaže Bilbija.

#Bojan Bilbija

#Dževad Galijašević

#Novo jutro