AKTUELNO

Dragan Marković Palma lider Jedinstvene Srbije, otputovao je sa medicinskim radnicima iz čak 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije u Hurgadu, odakle se jutros uključio u Novo jutro TV Pink.

Kako je na samom početku otkrio, on će danas zajedno sa delegacijom otići u Beduinsko selo, dodajući da su juče obišli zelenu pijacu, objašnjavajući da ga raduje činjenica da ljude čini srećnima.

Foto: Privatna arhiva

- Ove godine, preko dve hiljade ljudi u organizaciji Skupštine grada Jagodina je putovalo negde. Početkom juna smo u Grčku vodili 650 lekara, i sada imamo 144 člana delegacije, od toga 12 lekara i medicinskih sestara. Takođe, u Paraliju sam vodio preko 1.000 poljoprivrednih proizvođača - istakao je Palma.

Kako je dodao, kada je u pitanju Egipat i grad Hurgada, cilj i želja je to, da se ostvari dobra i jaka ekonomska saradnja.

Foto: TV Pink Printscreen/

Egipat je velika zemlja sa 110 miliona stanovnika, 60 odsto hrane uvoze iz drugih država, a cilj je da im to Srbija daje što više. Imamo u vidu da su Tito Naser i Nehru formirali Pokret nesvrstanih, i cilj je da se ti dobri ondosi nastave - rekao je Palma.

Kako je dodao, u cilju je da se u Egipat uvoze poljoprivredni produkti, jer su oni nešto najkavlitetnije, što Srbija u odnosu na ostale zemlje nudi.

Egipat je prijateljska država, i svako ko se bavi politikom, treba maksimalno da iskoristi to - nastavio je Palma, pa dodao:
Gde god da idemo, kada kažemo da smo iz Srbije, imamo veliko poštovanje zbog mira i stabilnosti koje negujemo - zaključio je Palma.

Autor:

#Dragan Marinković Palma

#Egipat

#Hurgada