AKTUELNO

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić poručio je na tribini Pokreta socijalista u Mladenovcu da je zadatak levice da svakom detetu obezbedi jednak pristup kulturnim sadržajima bez obzira na materijalno stanje, bez obzira da li žive u centru grada ili u opštinama na periferiji.

Kako je Ilić podvukao, posebno mesto u programu levice zauzima kultura sećanja.

On objašnjava da kultura sećanja na tradiciju i civilizacijske domete duge borbe radničke klase i svih ljudi koji žive od svog rada.

- Obaveza srpske levice je da se bori i izbori da da se u obrazovni sistem vrati nacionalna istorija koju piše država, da se vrati učenje o borbi minulih generacija za socijalnu pravdu, jednakost, ravnopravnost. Da se u institucijama kulture i na javnim mestima vrate simboli koji svedoče o borbi srpskog naroda za slobodu u Drugom svetskom ratu, da se obnove spomenici kulture, da se obnove muzejske postavke iz perioda oslobodilačke borbe i revolucije - rekao je Ilić.

Ilić dodaje da nema socijalne pravde dok svi oblici vrhunske kulture ne budu dostupni svima, svakom detetu, bez obzira na materijalno stanje ili društveni položaj.

- Zadatak levice je da svakom detetu obezbedi mogućnost i pristup kulturnim sadržajima - poručio je predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić na tribini u Mladenovcu.

Autor: