AKTUELNO

U rudniku u Boru pronađena do sada nova, velika, najveća do sada zlatna žila, izjavio je za NOVO JUTRO TV PINK Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer.

Vučićević ističe da to znači da će Srbija po procenama ozbiljnih rudara i geologa biti, kada ova proizvodnja zaživi u punom kapacitetu, druga po količini zlata, po rezervama zlata, zemlja u Evropi, odmah iza Finske.

Kako kaže, to je neverovatno dobra vest.

- Bićemo lideri i u proizvodnji zlata i u proizvodnji bakra. Mi kao država po ugovoru sa kinesnik investitorima, imamo pravo kupovine tog zlata po tržišnoj ceni. Po najpovoljnijoj mogućoj tržišnoj ceni, što je odlično za Srbiju – rekao je Vučićević.

On ističe da je pronalazak ove „žile“ takođe pokazatelj koliko je Srbija napredovala u prethodnom periodu.

- Pre samo tri, tri i po godine, rudnik RTB Bor je bio u minusu miliardu i dvesta miliona evra. Mi smo to pokrivali, cela državna ekonomija je pokrivala taj gubitak – rekao je Vučićević i dodao:

- 2001. je pokojni premijer Đinđić predlagao da se taj rudnik zatvori jer samo donosi gubitke, kao i da od njega nema ništa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Od tada stalno predlažu da se zatvori, dok nije došao Vučić, doveo kineske partnere, i danas smo otkrili najveće rezerve zlata na tom mestu – rekao je Vučićević.

Kako kaže, prosečna plata u RTB Boru je pre dve godine bila oko 64 hiljade dinara, a danas je, dodaje, 98 hiljada dinara.

Dodaje da to govori o tome da Bor danas postaje treća ekonomska prestonica Srbija, a nekada je, ističe, bilo mesto odakle su svi bežali.

- Sa ovim pronalaskom bićemo i druga zemlja po proizvodnji bakra u Evropi – rekao je Vučićević.

Dodaje da je to u moru laži i paralaža koje stižu sa strane, nešto što ne vidimo, a što je, kako kaže, posledica dugotrajne odgovorne državničke politike.

Ističe da Srbija danas ima najviše zlatnih rezervi u svojoj istoriji. Dodaje da smo i po tom ekonomskom parametru među prvima u Evropi.

- Srbija je na najboljem ekonomskom putu – rekao je Vučićević.

On je istakao da nisu auto-putevi pali sa marsa, kao i ni vakcine niti respiratori.

Foto: TV Pink Printscreen

- Činjenica da mi danas imamo struju, raspitajte se šta se dešava u regionu i mnogim zemljama Evrope. Koliko je samo poskupela struja, po nekoliko puta. Ovde nije poskupela i to zahvaljujući odgovornoj državnoj politici. Imamo i gas, dok neke druge zemlje nemaju. Ali nemojte da mislite da to pada sa neba – rekao je Vučićević.

Kako kaže, sve je to politika i neko mora da radi za to.

Takođe, imamo najviše investicija, bolnica izgrađenih u koroni.

- Govorili su da nam bolnice ne trebaju, da Vučić uzima pare, sram ih bilo, da li se sada stide kada vide da su nam te bolnice neophodne. Da danas nemamo te nove tri kovid bolnice, danas ne bi imali zdravstveni sistem, raspao bi se i imali bi po stotine preminulih – rekao je Vučićević.

Ističe da su naši doktori heroji, kao i da svaki treba da dobije orden.

- Neko je sve to trebalo da isfinansira. Auto-putevi se grade više nego ikada – rekao je Vučićević.

Kako kaže, neko pokušava sve to da zatrpa napadima na državu.

Autor:

#Dragan J. Vučićević