AKTUELNO

Lider DS Dragan Šutanovac optužio je bivše lidere te partije za loš rejting demokrata, a reagujući na tu izjavu bivši predsednik stranke Bojan Pajtić poručio je vrhu DS da se pozabavi dizanjem rejtinga, umesto što, kako je napisao na tviteru, "pucaju sebi u nogu".

-A da se vrh DS pozabavi dizanjem sa sadašnjih četiri odsto, umesto da pucaju sebi u nogu - napisao je Pajtić retvitujući intervju Dragana Šutanovca magazinu Nedeljnik, a prethodno je postavio i nedavno istraživanje Ipsosa u kome se navodi da je DS na ivici cenzusa.

Šutanovac je u intervjuu Nedeljniku rekao da je "grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela do toga da je DS u Vojvodini na poslednjim izborima dobila samo sedam odsto. Djilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu".

Ocigledno je, naveo je lider DS, da to očajnicko držanje za vlast nije donelo rezultat.

-DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS - rekao je Šutanovac.

Đilas se zasad nije oglasio.

#Bojan Pajtić

#Demokratska stranka

#Dragan Šutanovac

'